Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pod zdánlivě klidnou hladinou každodenního soužití probíhá v rodině se dvěma dospívajícím dětmi dlouhodobý proces citového strádání. Matka Helena cítí, že rodině ve všem slouží a manžel i děti vyžadují její služby s naprostou samozřejmostí. Narůstá v ní zklamání a jednoho dne konečně promění větu "Jestli jednou odejdu" v čin... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Určitě si každá žena od rodiny někdy řekla - co kdybych odešla jen tak z ničeho nic? Jak by to tu vypadalo?? Musím se přiznat, že jsem si tento snímek užívala. Je to taková malá pomsta nesamostatné rodině, která si zvykla na samozřejmý pořádek, přísun teplé stravy apod. Není dobře, že to tak některé ženy dělají - ale každý svého štěstí strůjcem. Ano je to film v podstatě o ničem. Ale pobavil mě, ale zároveň se nemohu ubránit tomu, že návrat té ženy by v dnešní době byl doprovázen minimálně hádkou - kde byla co tam dělala apod.. A hlavně by se určitě lenivé děti tak nespravili. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Strasti i radosti socialistické, rodinné idylky, je potřeba někdy oprášit, člověk může nakonec zjistit, že svět bez stereotypních návyků, může být mnohem horší, než onen každodenní kolovrátek. Velmi neobvyklá skvadra herců, je základem kvality. Jinak si myslím, že na inscenaci je to až příliš dlouhé, což je na tempu snímku docela znát. Nesmí chybět zamotaný scénář, dobové domácí spotřebiče, které si někteří z nás velmi dobře pamatují, ač v oné době žili jen velmi krátce a samozřejmě konečné, idylické prozření. V rámci svého žánru nadprůměr. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická komedie, ve které 3 muži (Brzobohatý, Zedníček, Císler) svádí ženu (Janžurka). Vtipné, ale ruku na srdce a to nic proti Ivě Janžurové nemám, právě naopak, ale v téhle roli by ji asi moc mužů nesvádělo. Nejlepší na celé inscenaci je neustále se chechtající Zuzana Bydžovská, ta teda jede!! ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele

Ani sa mi nechce veriť, že keď som túto inscenáciu videla asi tak ako 11 ročná v televízii, naozaj som sa strašne bavila. Pamätala som si scénu so saunou a nápadníkmi, ktorá asi ako jediná ma zaujala aj teraz, ale inak som nudou prezývala skoro celý čas a čakala kedy konečne so seba herci vyžmýkajú to čo vlastne chceli povedať. Pravdaže všetko sú to páni herci, ale fakt vám svojská mladá Bydžovská s tým smiechom nezačala píliť nervy? Rada som sa vrátila do tej atmosféry spomienok, ale škoda že už to nefunguje. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková malá televizní komedie, kterou utvářejí především naše herecká esa. S jinými herci by to asi tak pěkné nebylo. Miluju tu scénu, kdy Janžurka přiletí domů jako velká voda a narazí na žehlící Bydžovskou. Ovšem i takové obracení masa v lednici je taky k popukání. Bydžovská krásně ukazovala jak velký herecký talent má. Stejně si myslím, že po čase se všechno vrátilo do těch starých kolejí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Trio hereček Zázvorková, Janžurová a Bydžovská si záhrála ve stejných rolí babičky, matky a dcery i ve filmu Ten svetr si nesvlíkej (1980). (M.B)
  • V závěrečných titulcích je postava, kterou hraje Vladimír Brabec chybně označena jako Marek a ne Milan. (JohnnyV)

Reklama

Reklama