Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Rozesmála mě recenze uživatele  Vančura:D některé recenze jsou povedená literární díla vysoké kvality. 

Kete

Kete (hodnocení, recenze)

Jako malá jsem to měla na kazetě. Když jsem teď viděla tu masku, nepřijde mi už tak hrozná, jak si vzpomínám. Asi mi to zabarvil čas..ale stejně je divná

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Probůh, jak jsem se dostala na tenhle filmový profil? Mno každopádně jsem zjistila, že jsem to kdysi taky viděla - na tu hnusnou ovčí hlavu se prostě nedá zapomenout...hodnotit asi nebudu, o ději nemám šajnu. Ale ta hlava..!

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Jedna z mých nejj pohádek ...v dětství samosebou....hned po Třech oříškách myslím...

Reklama

Reklama