Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Hezká a děsivá pohádka, jde zlo nemá šanci, i když si to dobře vymyslelo. Efekty super. Lepší by nebyli to pravé. Hudba dobrá. Zvuk: Až děsivé varhany. Herecké výkony průměrné. Herecké obsazení super. Poznámka: Jako malý jsem to jednou viděl sklo celé, ale ne celé. Pozor spoiler! Draci byli soupeřově vymyšlený. K pohádce se hodí. Poznámka: Tak schválně, kolik zakletí a kouzel tu bylo? 🤔👀 Hvězdiček 3 ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo, v jaké zvrácené mysli se zrodila myšlenka na tuhle dětskou „pohádku.“ Chladná a fakt zlá, vypočítavá macecha, děsivý král a podzemní království, ale hlavně zrůdná ovčí hlava, která ani neotvírá pusu, když mluví. Zanechalo to ve mně asi následky. Pamatuji si to totiž dost dobře na to, že jsem tuhle hororádku viděla před 20 lety… Ale zajímavá je pohádka teda dost. Jen co je pravda. Chudák Linda Rybová, která je jinak neuvěřitelně sexy ženská. ()

Reklama

R.E.M. 

všechny recenze uživatele

Pohádka s příběhem, který zaujme. Kladně hodnotím scénář. Méně masky - přesněji ovčí masku, ta byla hodně nepovedená a zbytečně shodila pohádku o stupeň níže. Věřím, že ovčí hlava vyděsila hodně dětí. Taky bych vynechala pár berliček v podobě "sudiček" a dítěte s oříšky. Jako celek je pohádka dobrým průměrem. ()

Kájuška 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála TV pohádek, které jsem si zapamatovala z dětství. Pamatuju si jak jsem čučela na bednu na koberci, máma prošla kolem a prohodila "jdi dál od tý televize a zavři pusu"...moc se mi líbila. Akorát, haha, cca v 18ti jsem viděla reprízu a když jsem viděla Čenskýho jak zápolí s draky, skoro jsem si cvrkla smíchy. ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu objektivně tak na tři, ale kolik pohádek vás jako malý děti pronásledovalo ve snech, kde se ještě porůznu deformovaly a vznikaly z nich tak tripy o působivých rozměrech? Snad nejzáhadnější pohádka mýho dětství, která mě svojí tajemností úspěšně vábila na ty temnější pláně fantazie. A mimochodem skutečná - novodobě neslazená - pohádka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V čase 42:30 lze v království víl spatřit na levé straně fotografa. (Mecker)
  • Natáčení probíhalo ve zřícenině Helfenburk (Hrádek) u Úštěka, na zámku Hrádek u Nechanic a hradech Kost, Sloup a Valdštejn. (hippyman)

Reklama

Reklama