Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Heh, tak dlouho jsem se smíchy u filmu netrhal. Počáteční 1/2 hodina je skutečně nabitá tvrdými fórky, zajímavým zasvěcením do příběhu a především hlavními hrdiny. Samuel L. Jackson je zkrátka týpek a v týhle roli to dokazuje velmi sebejistě (hlavně ta jeho sukně :D). Jedná se opravdu o slušnou jízdu, která opravdu pobaví, jen se to mohlo udržet v takové atmosféře déle a byla by z toho pecka. Druhá polovina filmu, už jen vaří z ničeho, což je zatraceně velká škoda. Parádní koprodukční nářez, který dokáže hláškama konkurovat známějším nářezům. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Svižná a dokonale vtipná akční komedie, kterou táhnou především Samuel L. Jackson a Robert Carlyle. Nebýt jich, zřejmě by to nestálo za nic a asi bych o to ani nezavadil. Ovšem hlavní dvojice je tak sehraná, že se tento film stal pro mě kultovní záležitostí. Oba se neuvěřitelně trefně posílají do prdele, hláškují každou minutu a vše kolem sebe dokáží rozmetat stylově. Film je plný nespočtem scének, které utkví v paměti: vykouření funpubu Man United, stále opakující se setkání se skinheads nebo minicooper za jaguara. Film má naprosto dostačující stopáž, proto nemůže nudit. Kdo má rád anglické cool kriminálky, toto rozhodně potěší. U mě zabodovala P.O.S 51 na jedničku. ()

r.deshain 

všechny recenze uživatele

Svižná, jednoduchá anglická komedie. Žádný velký zázrak, ale ani chvíli jsem se nenudil, L. Jackson to určitě hodně drží nad vodou, ale i ostatní jsou dobří, a scénář obsahuje několik velmi dobrých nápadů a sérii vtipů, zakončenou poslední scénou v titulcích.. Pokud je zrovna nálada na oddechový film, tenhle sedne jak prdel na hrnec! ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Škoda od tohoto filmu jsem očekával více. A ono to má i na víc kdyby to ale nebylo natočeno tak průměrně. Strašně se to snaží napodobit filmy od Tarantina nebo Ritchieho, ale to prostě nejde jen tak. Ale na druhou stranu nejde neříct, že by to nebylo vtipné. A to především díky výborným hercům ( zejména tradičně skvělý S. L. Jackson). Myslím si že v lepších rukou by to mohlo dopadnout mnohem lépe.....55%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Zpěváka Meat Loafa navrhl do role Lizarda producent Andras Hámori. (Terva)
  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)
  • Felixe DeSouzu (Robert Carlyle) nosí celý film červený dres týmu FC Liverpool s číslem 9 a jménem Fowler. Fotbalový hráč Robbie Fowler patří mezi nejlepší střelce Premier League; za FC Liverpool vstřelil 128 gólů. Za tento tým hrál v letech 1993-2001 a 2006-2007. (Yardak)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama