Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nejprve malá poznámka k ději, jak ho popisuje ZIASystems - nemyslím, že se jedná o alternativní Japonsko, které WW2 vyhrálo, příběh se odehrává 10 let po velké "porážce"... Dále ta dívka nezemřela vinou příslušníka speciálních sil, obětovala svůj život pro terorismus. A teď k hodnocení: Byl jsem uchvácen, skvělé po technické stránce (kresba, hudba), úžasné co se týká děje a postav. Tenhle film mě opravdu dostal. Můžu, spíš musím, jen doporučit ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další ze zlatého fondu anime. Kdo by očekával nějaké akční sci-fi, či fantasy, bude asi zklamán. Toto anime stojí spíše na zajímavém, silném a při tom celkem jednoduchém příběhu, přičemž se dočkéme i momentu překvapení. Co se týče ostatních složek, které se na anime dají hodnotit, tak kresba i rozanimování jsou skvělé. Postavy obrněnců ze speciálních jednotek, jsou opravdu dílem geniálního kreslíře. K tomu je úžasný hudební doprovod. K 5* tomu ale přeci jen něco chybí, možná větší spád. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Stát, kde po válečné porážce, kde bylo mimo jiné užito bomby, vytvářející velký hřib, zavládla podivná distopie, kde se stát snaží udržet řád a pořádek a proti němu vede odbojovou válku hned několik podzemních hnutí, které dokáží se státním aparátem úspěšně válčit a do toho všeho jeden z členů elitní policejní, polovojenské jednotky potká dívku, která nese v ruce tašku s náloží.... A pak někdo umře, někdo nevystřelí a rozjede se skvělý příběh zahalený do hutné atmosféry totální antiutopie, kde ani není jasné, která ze stran je v právu (a velké díky, že se to film ani nesnaží řešit) a kdo je za primární hajzly. Skvělá je i vizuální stránka, která, hlavně díky uniformám a bojovým oblekům, dává vzpomenout všem sc-fi alternativní reality odehrávající se v nacistickém německu (a celý nepojmenovaný stát působí jako špinavá verze kombinace třetí říše a císařství vycházejícího slunce). A hlavní dějová linka výborně parafrázující příběh o Karkulce je skvělá a díky hávu (výtvarně povedeného) anime působí docela exoticky, jen je obrovská škoda, že oba hlavní protagonisté jsou jen velmi špatně povahově prokresleny a přestože mezi nimi má vznikat cit, tak se na tváři Fuseho (onen člen spec. jednotky) za celý film snad ani na pikosekundu nezjeví úsměv, nejvtší úraz jinak skvělého filmu. I když, není tu ani jednu chapadlo, to by taky bodlo. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vlastně mi na tomto filmu vadilo až samotné finále s odkrytím pravého jednání a motivací hlavních postav. Celé osvětlení se mi zdálo až moc kostrbaté a vlastně to nejhlavnější, týkající se chování hlavního hrdiny i tak trošku navíc. Někdy moc zpravodajských, tajných, teroristických, vládních a jiných organizací nacpaných do jednoho filmu je spíše na škodu než užitek. Jinak po výtvarné stránce nemůžu najít chybičku. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si opravdu parádně užil. Naprosto skvělé prostředí, které je již od začátku skvěle vykreslené. Skvělá atmosféra podtržená velmi dobrou hudbou. Povedená animace a zajímavý příběh, který i díky těm odkazům na pohádku o Karkulce dostává nový rozměr a lehký nádech tajemna. Navíc ta překvapení a intriky, které se tady odehrávají mě prostě hodně bavily. Je sice pravda, že ve výsledku jsem se nedozvěděl nic světového a že SPOILER vlk je prostě vlkem a Karkulka byla taky jenom Karkulka a tedy jejich osud byl víceméně jasný KONEC SPOILERU, ale i tak to bylo neskutečně zajímavé a já až do konce nevěřil, že to takhle skončí, i když jsem si v duchu říkal, že bych vlastně ani jiný konec příliš nebral. Bylo to zajímavé, bylo ta temné, mělo to atmosféru, zkrátka za mě paráda. 9/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)
  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)

Reklama

Reklama