Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,It certainly does suck.“ Waynův svět je sympatický projekt. Wayne a Garth jsou pořádní týpci a vůbec se nestydí. Žánrově je napůl parodie, napůl crazy komedie. O příběh pořádně nejde, nejdůležitější jsou hlášky obou hrdinů. Ty jsou sice řádně ulítlé a občas velmi vtipné, ale celou dobu jsem měl pocit, že bych se mohl bavit víc. Tia Carrere je sice fešná, ale v příběhu je zcela mimo a ani není její postava vtipná, takže by se bez ní film v pohodě obešel. Nemůžu se ubránit srovnání s legendárním Hele vole, kde mám káru. Tam byla ústřední crazy dvojice naprosto výborně využitá, film měl svoje tempo a nadupaný scény. V tom ale Waynův svět těžce pokulhává. Jednotlivé scény jakoby kopírovali nějaký obyčejný romantický film, jen jsou tu a tam peprnější a šílenější. Mrzí mě, že se hoši neodvázali trochu víc, takhle u mě převažují spíše negativa. Úvodní jízda za doprovodu Bohemian rhapsody je však dokonalá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Bohemian Rhapsody - Queen [5:57] 2. Hot And Bothered - Cinderella [4:16] 3. Rock Candy - Bullet Boys [5:04] 4. Dream Weaver - Gary Wright [4:25] 5. Sikamikanico - Red Hot Chili Peppers [3:25] 6. Time Machine - Black Sabbath [4:19] 7. Wayne's World Theme - Mike Myers/Dana Carvey [5:14] 8. Ballroom Blitz - Tia Carrere [3:30] 9. Foxy Lady - Jimi Hendrix [3:19] 10. Feed My Frankenstein - Alice Cooper [4:46] 11. Ride With Yourself - Rhino Bucket [3:15] 12. Loving Your Lovin' - Eric Clapton [3:54] 13. Why You Wanna Break My Heart - Tia Carrere [3:33. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodne slaby, cekal jsme daleko vic. Skoro jako kdyby parta kamosu bez nejakyho planu nebo predstavy popadla kameru a vyrazila radit a natacet se pri tom. Cemuz i trochu odpovida styl natoceni, kdy hlavni postavy mluvi na kameru a komentujou dej. Problem je, ze tu neni prakticky zadnej pribeh, je to jen sled scenek a ty se bohuzel pohybujou od nevtipnejch po prumerne vtipny, ze bych se nejak hodne zasmal, to si fakt nepamatuju. Bohuzel to nezachranuje ani hudba, ktera sice spatna neni, ale nak uzasna taky ne. No a herci, Mike sice spatnej neni, ale herecky to je slaby, Dana je naprosto sileny hovado a Tia, ackoliv je sexy, tak se sem vubec nehodila. Tvurci se u nataceni asi bavili daleko vic, nez ja u filmu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Wayne´s world, Wayne´s world! Party on, excellent! Komedie o dvou mírně potrhlých kamarádech, kteří začnou vysílat z garáže vlastní verzi hudební kabelovky. S trochou odstupu je to pořád hodně dobrá komedie s několika fakt vtipnými scénami, jako je slintání na kytarami nebo jízda nacpaným autem za zpěvu Bohemian Rapsody (píše se to tak?) a cukání hlavou. ()

Idoviren 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie. Waynův svět šel do velkoobchodu s filmovými hláškami a koupil to nejlepší co tam měli, a že toho bylo hodně. Jedna, pro mě skoro až ikonická, replika nabitá humorem střídá druhou a všechno je to kombinované se skvělými ksichty a úzkými boky mladého Mika Meyerse. Všechny tyto faktory dávají dohromady kultovní podívanou. Nemůžu si pomoct, ale navždycky jsem se zamilovala do Waynovy verze Bohemian Rhapsody. A když po něčem toužím, musí to být mé, ó ano, musí to být mé... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Soundtrack byl úspěšný, dostal se až na vrchol americké hitparády. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama