Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Patnáctiletý kluk utekl z náruče přehnaně starostlivé maminky na turné rockové kapely, navíc jako novinář pro Rolling Stone, kde o jeho věku mají poněkud zkreslené představy. Cameron Crowe do značné míry autobiografický příběh dobře napsal, natočil, a jak je jeho dobrým zvykem, poskládal k němu i v podstatě dokonalý písničkový soundtrack. Sice jsem tuhle dobu nestihl zažít, ale věřím tomu, že to takhle nějak vypadalo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

83% ani náhodou. Dobropocitový film, ale nič viac, nič extra. Iba také poznanie, že Kate Hudson dlhodobo vyzerá na 30 a tu hrala vyšukanú šestnástku, tak trochu krok vedľa, najmä keď adeptiek na jej rolu bolo asi 20. A nič nové som sa nedozvedel. Akurát, že kapelníci radi preťahujú fanynky a tie ich ešte prenasledujú, len aby blanu odovzdali správne. A ešte som sa dozvedel, že niektorí muzikanti sú teplí, čo nebola novinka ani v starom Egypte. Takže neviem, nič moc celkovo. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

ALMOST FAMOUS je hudební drama s velmi zvláštní atmosférou a to hlavně díky třem hercům - Patrick Fugit, Billy Crudup a Kate Hudson. Zejména éterický výkon Kate Hudson je tím pravým kořením filmu. Roli Penny, skalní fanynky rockové kapely, kterou doprovází, s několika dalšími dívkami na jejich turné zvládla perfektně. Její postoj k životu je kouzelný. I přes otevřenost mezi lidmi kolem kapely si však jako jediná udržuje svá tajemství, svou pravou tvář, své touhy a pocity. To vše kousek po kousku odhaluje až mladý pisálek William (Patrick Fugit). Film ukazuje život rockové kapely a odhrnuje nám oponu, za kterou mohou nahlédnout jen vyvolení. Příběh nám přináší zajímavý pohled na život na počátku slávy, přátelství, hodnoty a postoje. Někomu by mohla vadit délka filmu, ale abych řekl pravdu, tak zrovna tady mi těch 122 minut vůbec nevadilo a spíš mne mrzí, že jsem neměl možnost vidět rozšířenou verzi 162 minut. Poslední minuty jsou pak dojemnou tečkou za už tak zvláštním příběhem. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co si budem nalhávat: Jako rokenrolový film je to mizerie. Jako vcelku příjemný (a dojemný) rodinný filmeček to ale obstojí. 100% nezávadný snímek, který neurazí možno aj starú mamu, čo vyrástla na dychovke a pekných ludových piesničkách. Řek bych, že by to schválila snad i speciální cenzorská komise SSM. Co mi neuniklo (a čeho jsem se dopředu obával): Přesto že se má příběh odehrávat v první půli 70. let, mezi řádky to občas zasmrdí nezbytnou politickou korektností 21. století. Marná sláva, pokrok/úpadek prostě nezastavíš. Zdá se, že ani ta sedmdesátá už nejsou co bývala. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je asi sen každého začínajícího novináře, v tomto případě studenta, být se svou oblíbenou kapelou na šňůře, poznat zákulisí, vztahy, mejdany a v neposlední řadě fanynky.. První polovina snímku mě nijak zvlášť neoslovila, nicméně ta druhá mi to bohatě vynahradila.. Zejména se mi líbila maminka v podání Frances McDormandové, pravidelně mě rozesmívala - „neber drogy“ + neúnavné telefonáty s následným „tvoje matka mě rozhodila“, krásná rolička se tu našla pro Philipa Seymoura Hoffmana, coby rádce a průvodce byl báječný, no a to mládě bylo zajímavé, Patrick Fugit u mě zabodoval.. Za zdařilý závěr dávám čtvrtou hvězdičku.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (44)

  • V scéne, kde si William (Patrick Fugit) robí poznámky, je obklopený nálepkami. Ich výrobca, 3M, ich ale na trh neuviedol pred rokom 1977. (Arsenal83)

Reklama

Reklama