Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil. Napínavý, odsýpal, dokonce jsem nepředvídala každou další vteřinu v ději jako obvykle. Předpokládám, že to je kvůli staršímu "datu výroby" oproti dnešku (2008). Co bych ale extra vyzvedla, byly skvěle napsané postavy a jejich ztvárnění herci. Spaceyho správňácký energický ukecánek - kdo by byl řekl, že je to Prot, Samuelův "kdo-mi-zabil-parťáka-vy-parchanti-ale-jinak-jsem-vlastně-hodnej", Giamattiho příliš přemýšlející rukojmo-hacker a dokonale tupá hora svalstva s tváří Davida Morse, ti všichni si získali moje srdce a můžu vám říct, z těch tragikomických situací, do nichž se tak nějak zapletli, jsem se občas za břicho popadala. Nevím, jestli už mi jenom pokročilým stádiem bezespánkového rozkladu neměkne mozek, ale film mi připadal v jistém smyslu i jako satira... no a zkrátka, abych dokončila kruh, hodně se mi líbil. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film o zaujímavej práci policajných vyjednávačov nadobudne potrebnú dramatickosť vo chvíli, keď defraudanti z policajných kruhov v strachu pred odhalením sa pokúsia "našiť" vraždu kolegu na špičkového vyjednávača Dannyho Romana. Ten, pritlačený k múru, a v beznádejnej situácii vezme rukojemníkov, zabarikáduje sa v kancelárii a o nejakú dobu si už môže overiť, aké je to, byť pri vyjednávaní na druhej strane. Starostlivo napísaný scenár a bezchybné výkony S.L. Jacksona a Kevina Spaceyho zaraďujú tento film medzi špičku vo svojom žánri. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Grandiózní koncert Samuela a Kevina! Mám rád filmy, ve kterých hlavní hrdina čelí falešnému obvinění a on převezme situaci do svých rukou - ryze po svém. Je pravdou, že by možná neškodila kratší metráž, ke konci se poněkud vytrácela dynamika. To ovšem nic nemění na tom, že nemůžu jinak, než za pět. Jako ve škole... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Na přebalu mnoha filmů bývá napsáno: thriller, co bere dech. tohle je jeden z mála případů, kdy je to fakt pravda. po pomalém rozjezdu se najednou během pár vteřin dostáváme do nekončícího sledu napínavých scén, které i díky skvělým herců a výborné hudbě, nemají slabé místo. Akorát padouch je předvídatelný. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Film je vyjednavač: "neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete". -- Nesledujte příběh, totiž, sledujte příběh, ale nepřeříkávejte, nepřemílejte si, nedrmolte si děj, abyste ho mohli v týdnu v kostce s doporučením shrnout přátelům. Napětí se buduje v čase a shrnout se nedá. A klíčovým slovem k odemčení tohohle filmu je "napětí". -- Buďte si vědomi, kam se tu kladou vrcholíky point, po kterých kloužete z jednoho okamžiku do druhého. Syžety (obehraná klišé) jsou tu teprve nájezdové můstky. A tohle je lyžování po syžetech a odměnou je radost z jízdy po úplně nové trati, jste-li zkušený lyžař, ze všech vybraných zatáček a nových výhledů, které jsou zajímavé právě až tím, jak se přehoupnou, až vám budou mizet z očí v další změně kurzu, radost ze zrychlování i z příjemného dojezdu na sluncem prohřátou pláň. -- Tohle je film, který vám chce zpozornět, v čem nespočívá, a v čem spočívá napětí. -- Film je vyjednavač, má vlastní cíl: "neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete". -- Nenapadlo by mě, že ještě uvidím film, kde je pětiminutová scéna policejního pohřbu, se státními vlajkami a slzami v očích na citech zraněných státních černochů, a ono to bude perfektně fungovat na nové rovině, kde se jako na předváděcím molu otáčí význam slova napětí. -- "Já můžu informace použít, jak budu potřebovat, jsem vyjednavač." -- Všechny žánrové provařeniny, zkorumpovaný systém, naivní policajt, člověk v pasti, pochybná loajalita kolegů, podpora oddané manželky, šachová partie dvou mozků proti sobě i dokonalé partnerství jako z Butche Cassidyho a Sundence Kida, řečnické schopnosti Verbala Kevina Spaceyho, a cokoli dalšího, oč zakopnete, do čeho vlítnete - se tu používá jako dávno sjeté syžety, s nimiž se hraje vyšší a mnohem osvobozenější hra - známé, očekávané scénáře slouží k o to rafinovanější výstavbě napětí, hraje se nová hra se známými kartami - nejen mezi dvěma vyjednavači, ale i mezi filmem a divákem. Užijte si to, a pamatujte: můžete si mít pokerface, jaký chcete, ale film je film: nedívá se na vás, odstřihl vás a je ve výhodě, má velení. Takže spíš přemýšlejte, jak si z něj udělat parťáka, a dopřát si potěšení z jízdy, než abyste se snažili ho přechytračit. -- "Neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)
  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)

Reklama

Reklama