Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ježíšovi se zdává sen o středověké bitvě, kdy najednou vojáci vyřknou jeho jméno. Ježíš se probudí a nechápe, co měl tento sen znamenat. Proč ti neznámí lidé vyslovili jeho jméno? Vždyť Ježíš je obyčejný tesař jako jeho otec Jozef. Oba hledají práci, protože jsou těžké časy. Sám Jozef se znepokojeně ptá, kdy už bude konec utrpení jejich národa. A je netrpělivý: kdy už začne Ježíš konat? Od té doby kdy se narodil, nezjevilo se žádné znamení. Náhlá smrt Jozefa však změnila celý Ježíšův dosavadní život. Ví, že se musí vydat na cestu, na které musí být sám a tvrdí, že svůj život nežije pro sebe. Stává se vyvoleným, stává se mesiášem, stává se tím, kdo dokáže změnit vodu na víno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

filmharmony 

všechny recenze uživatele

... je-li možné skrze filmový jazyk přiblížit evangelium podle Jana, pak je to právě tato cesta, která oživuje současně prožívaný svět... prostřihy a vize budoucnosti (naší současnoti) otevírají momentum - právě teď a tady, neboť nejde jen o historicky chápaný příběh, ale jeho současnou živou podobu... nejsem zapálený křesťan, přesto postava Ježíše ztvárněná Jeremy Sistem je mi blízká... stává se přítelem mého srdce.... ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Lidštější pohled na osobu Ježíše, tak tento snímek vnímám já. Ježíš je zde ukázán také jako normální, obyčejný, veselý člověk... Kombinace historického snímku, se střihy do budoucnosti, které ukazují násilí a vraždy ve jménu Ježíše Krista a další zvěrstva, která se v dějinách historie lidstva odehrála a nezabránila tomu ani Ježíšova oběť lidstvu, mi přišla hodně zajímavá. Navíc jsem se zejména při scénách s ďáblem, oblečeném v úhledném obleku, ale i u jiných, docela dobře pobavila. Námět o Ježíšovi byl nějakým způsobem zpracován už snad tisíckrát, ale právě tento Ježíš, v podání výborného Jeremyho Sista, který zakončuje sérii Biblické příběhy (která se mi mimochodem líbila celá), patří mezi mé nejoblíbenější. 95% ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

S tímto zpracováním jsem měl velký problém. Ať už jde o podivný scénář, představitele Ježíše a další aspekty. Biblické příběhy převedené na plátno často dopadají špatně. Proč? Věří vůbec tvůrci tomu, co točí? Nebo je to jen řemeslo? Na Zeffirelliho Ježíše Nazaretského zatím vůbec žádné zpracování nemá. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Bohužel, dle mého názoru oproti zbytku výrazně slabší. Sice dohormady tři hodiny, ale proč se začíná věkem Ježíšovy dospělosti? Co zvěstování, narození - to je přeci důležité znát v rámci všeobecného vzdělání. Navíc příběh pak ztrácí návaznosti. A měl jsem pocit, že mírně sklouzává ke kýči. Umučení Krista od Mela Gibsona sice také nemapovalo encyklopedicky celý příběh, ale ukázalo jeho část (vzhledem k názvu divák jasně ví, co má očekávat) a bylo mnohem dramatičtější a...zkrátka lepší. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, Ježíš (Jeremy Sisto) co sice vypadá jako vyšamponovaný hipík, Gary Oldman jako vždy svůj v roli pokrytce Piláta a další hvězdy euroatlantického filmového plátna - v principu by to znělo nadějně, leč ve výsledku jde jen o další prvoplánově prostoduché katolicky mýtutvorné telenovelově popkulturní zpracování stakrát provařeného tématu... . . . Roger Young si umyl ruce a tak nebýt těch vánoc, jeden by se hnedle ptal, komu že ty reprízy v naší ateistické zemi pořád slouží... - - - P.S. A víte že Mesiáš byl vlastně ve skutečnosti buddhista? ;-) - - - P.P.S. Fandíkům Nazaretského nelze než doporučit jediné vpravdě pravdivé vražedně strhující zpracování narození, života a smršti jeho maličkosti - http://www.csfd.cz/film/23587-zivot-briana/ - - - - - (Poprvé viděno ve svátky 2011 na >kristušovním prostoru< /želbohu ukřižováno v prachbídném a jalovém českodabingovém zpracování jakéhosi Landsmana v žoldu firmy Eurokim nebo jak, jak jinak než za tucet stříbrných veřejnoprávě pro ateistickou ČT, že.../, hodnocení 197., komentář zde jako neprorocky šťastně třináctý - 27.12.2011) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Gary Oldman měl ve filmu původně hrát ztělesnění Satana, ale nakonec si raději zvolil postavu Piláta. (raininface)

Reklama

Reklama