Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ježíšovi se zdává sen o středověké bitvě, kdy najednou vojáci vyřknou jeho jméno. Ježíš se probudí a nechápe, co měl tento sen znamenat. Proč ti neznámí lidé vyslovili jeho jméno? Vždyť Ježíš je obyčejný tesař jako jeho otec Jozef. Oba hledají práci, protože jsou těžké časy. Sám Jozef se znepokojeně ptá, kdy už bude konec utrpení jejich národa. A je netrpělivý: kdy už začne Ježíš konat? Od té doby kdy se narodil, nezjevilo se žádné znamení. Náhlá smrt Jozefa však změnila celý Ježíšův dosavadní život. Ví, že se musí vydat na cestu, na které musí být sám a tvrdí, že svůj život nežije pro sebe. Stává se vyvoleným, stává se mesiášem, stává se tím, kdo dokáže změnit vodu na víno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

salahadin 

všechny recenze uživatele

S tímto zpracováním jsem měl velký problém. Ať už jde o podivný scénář, představitele Ježíše a další aspekty. Biblické příběhy převedené na plátno často dopadají špatně. Proč? Věří vůbec tvůrci tomu, co točí? Nebo je to jen řemeslo? Na Zeffirelliho Ježíše Nazaretského zatím vůbec žádné zpracování nemá. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

... je-li možné skrze filmový jazyk přiblížit evangelium podle Jana, pak je to právě tato cesta, která oživuje současně prožívaný svět... prostřihy a vize budoucnosti (naší současnoti) otevírají momentum - právě teď a tady, neboť nejde jen o historicky chápaný příběh, ale jeho současnou živou podobu... nejsem zapálený křesťan, přesto postava Ježíše ztvárněná Jeremy Sistem je mi blízká... stává se přítelem mého srdce.... ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se po roce k dosledování cyklu Biblických příběhů. Obrazově velmi pěkné, včetně zajímavých náhledů do budoucnosti ale tak mám trochu pocit jako by na sebe ty jednotlivé děje nenavazovaly, jako by se ty události z Bible autorům nepodařilo vzájemně propojit a složit v celek. Představitel Ježíše Jeremy Sisto sice vypadal pěkně, ale jen vypadal, měla jsem pocit, že je snad celou dobu pod vlivem nějaké psychotropní látky a po herecké stránce mu rozhodně více sedla role Caesara. Gary Oldman jako Pilát dobrý, ale tak nějak neměl co hrát a Salome s Marií Magdalenou dostaly tak málo prostoru, že je ani nelze příliš hodnotit. A ten Titus Livius (jestli to teda nebyl jen jmenovec) ten tam jako dělal co? ()

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Nudné, tím se to liší od ostatních zpracování. Navíc velmi historicky(?)/nábožensky nepřesné. Jakto, že si Ježíš nenesl svůj vlastní kříž? Jakto, že nebyl ukřižován v chámě, ale jakémsi údolí? Co má 1. sv. v. společného s Ježíšem? Jakto, že jeho trápení na kříži neukončilo Kopí osudu? Když už chcete vyprávět pohádku, vyprávějte jí správně! 31% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mňa teda ''modernejší'' Ježiš veľmi nepresvedčil. Ono už samotné obsadenie hl. postavy je veľmi nepresvedčivé a pokojne by mu mohli pustiť reggae hudbu, za zvuku ktorej by húlil marrihuanu. Inak je na tom Oldman, ktorý síce zahrá svoje, ale ako keby mal za svoju rolu málo zaplatené a jeho hranie vyzerá trochu laxne. Poctivý a citlivý prístup som videl snáď iba v prípade Bisset. Ono už samotné spracovanie s prvkami humoru, socio-psychologickej drámy obyvateľov Jeruzaléma, platonickej lásky (!), flashbacky (!) a trochu divné vysvetlovanie si niektorých pasáži biblie je na pováženie. Vlastne sa mi pozdávalo iba jediné - to svojské vykladanie si Nového zákona - scéna z Getsemanskej záhrady so Satanom. Naštastie druhý diel sa viac drží "skutočností', neodbieha od deja a zčasti zachraňuje tento televízny projekt. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Gary Oldman měl ve filmu původně hrát ztělesnění Satana, ale nakonec si raději zvolil postavu Piláta. (raininface)

Reklama

Reklama