Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starověká Čína. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci - jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů. Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje poněkud rozjívená dívka Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Nejsvatějším úkolem každé mladé ženy jsou totiž vdavky a oddaná služba manželovi. Jedině v této roli přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice. Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. Tuhle holku si nikdo nikdy nevezme! A k dovršení rodinného neštěstí přijíždí do vesničky císařští verbíři. Starý otec Mulan bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se Mulan rozhodne. Aby zachránila otce, ostříhá si vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného draka strážného zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po návštěvě malých neteří, u kterých se to jen hemžilo všelijakými růžovými jednorožci, růžovými koňmi, růžovými koňmi s křídly a růžovými koňmi bez křídel, zato barevně blikajícími (zajímavý, v Brehmovi žádný takový ani vzdáleně podobný tvor není) musím zvolat pánbů nastokrát zaplať každému filmu, který dá holčičkám trochu aktivnější hrdinku, která se jen neválí a jen pasivně nečeká, kdy si pro ni přijde nějaký ten princ. A že Mulan byla aktivní pořádně. Závěrečný souboj na mě působil nerealisticky, nadbytečně... protože každého správného Huna by klepla pepka už v okamžiku, kdy by zjistil, že jeho armádu porazila žena. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější disneyovka, která převedla na plátno čínskou legendu. Dokonce mi ani nevadí český dabing, na který jsem stejně zvyklá od dětství, co jsem Mulan dostala na videokazetě. Teprve nedávno mě napadlo si pořídit soundtrack - všem, co se tahle disneyovka líbí, ho vřele doporučuju (Jerry Goldsmith - dělal hudbu například i k Mumii, jak je vidět, jde mu hudba v egyptském i čínském stylu :D) ~(5,0)~ ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pár let jsem se tomu bránil, ale vyrostla tu klasika. Bitvy překvapují velkolepostí, dráček s cvrčkem pilují všechny hranice humoru a i když se ústřední linka párkrát otře o nějaké profláknuté klišé, napětí a zábavě to neublíží. I tentokrát pak fascinuje písničkový doprovod, kterému vévodí tréninková "I'll make a man out of you". ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Film #1. Nejlepší komedie, kterou jsem kdy viděl. První část filmu (asi nějak do 40 minuty) byla taková oddechová část, která je spíš jen pro pobavení . 2 část je ta, ve které se už něco děje, hlavní záporák se objevuje, je tu více bojů a tak.. Opravdu skvělý film, který pobaví úplně všechny! Chytlavé písničky a zajímavé postavy (třeba Mušu). Film doporučuju všem. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená z této fantastické pohádky. Námět, animace, postavy, hudba......paráda. Spousta vtipných hlášek a gagů, ale zároveň dojemný a napínavý příběh o jedné dívce, co změnila celou Čínu. Já se bavila a byla mile překvapena, takže nemám důvod dát méně než 5*. Scénka, kdy Mulan prohlásí: V životě už nechci vidět nahého muže a potom frrrr...houf nahých vojáků, mě velmi pobavila. A takových bylo více. Třeba taky když se proměnili vojáci v konkubíny a přitom zněla píseň Tak buď muž!:D Jak tady někteří tvrdí, že ten dráček byl zbytečný humorný prvek, já si nemyslím. Bez něj by to nebylo celé ono, chyběly by ty správné blbé kecy typu pár maličkostí si ti chlapi všimnou. A nebo spousta detailů, kdy ten největší obr, si lehce namočí do vody jen palec...atd... Já jsem prostě z celého snímku ohromená a fascinovaná. Rozhodně to není jen pohádka pro malé děti, ale i starší si přijdou na své. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (32)

  • Režiséři zahrnuli postavu cvrčka do příběhu proto, že jsou cvrčci v Číně považováni za nositele štěstí. (D3VIL)
  • Celkem na filmu pracovalo přes 700 umělců, techniků a animátorů. (D3VIL)

Související novinky

Mulan sehnala záporáka

Mulan sehnala záporáka

27.07.2018

V chystané hrané adaptaci disneyovské pohádky Legenda o Mulan si postavu záporáka Khana zahraje Jason Scott Lee (Dračí život Bruce Lee, Tygr a drak: Meč osudu). Film už nějakou dobu chystá režisérka… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

25.09.2013

Dobrá zpráva pro všechny příznivce filmové hudby: Pražský filmový orchestr připravuje pro letošní podzim velikou sérii koncertů v celé republice, dvakrát zavítá i do Bratislavy. Orchestr, zaměřený… (více)

Reklama

Reklama