Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2001 vyprodukovala americká filmová spoločnosť DreamWorks animovaný snímok "Shrek". Dobrodružstvo neatraktívneho, ale charizmatického a vtipného zloobra, ktorý našiel svoju lásku Fionu sa stretol s vrelým prijatím a bohatým komerčným úspechom. Preto o tri roky neskôr bolo natočené pokračovanie. "Shrek 2" sa nesie v duchu pôvodného filmu a ďalej rozvýja príbeh. Shrek s Fionou sa stali manželmi. Nastal čas, aby Fiona svojho ženícha predstavila svojim kráľovským rodičom. *** ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přes vlažnější začátek je i druhý Shrek velice zábavnou pohádkou se spoustou vskutku geniálních gagů (Police brutality!) a vhodně zakomponovanými písničkami (Nick Cave!) Přestože mi jednička připadá malinko lepší, tvůrci stále odvedli výtečnou práci, uvážíme-li, jak nesnadné je natočit film, který by bavil jak děti, tak dospělé. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Shrek 2 je pre mňa ukážka toho, ako sa môže vynikajúci a perfektný film stať ešte lepším. Videl som to miliónkrát, nikdy sa pri tom nenudím, hlášky mi tu rezonujú asi ešte viac a okrem toho aj skvelé bonusy na DVD robia z tohto filmu opätovne skvelé dobrodružstvo a komédiu, ktorá je každým zhliadnutím ešte lepšia a lepšia. Páči sa mi, že veľa postavičiek v tomto filme dostáva väčšiu rolu a plus vidíme, ako Shrek vyzerá v ľudskom stave. Plus oslík v podobe obrovského tátoša je dokonalý. Vôbec neviem čo by som na tomto filme dokázal vytknúť. Pamätám si všetky postavy, všetky skladby, vynikajúci humor, dokonalá atmosféra filmu, ktorá nepustí, plus je to film, ktorý podľa mňa nikdy nezostarne. Takto sa filmy majú robiť. Nie je to len pre deti. Užije si to celá rodina a doteraz je to pre mňa jeden z TOP 3 animovaných filmov, ktoré som kedy videl. Takto filmy majú vyzerať. "Shrek 2" alebo ako sa stane perfektný film ešte perfektnejším. Hodnotenie: A+ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším stejně kvalitní jako první díl. Příběh je logicky zasazen do nového prostředí a na scéně se objevuje řada nových postav, z nichž hlavně Kocour v botách je vítanou a povedenou posilou. Narozdíl od jedničky je pojetí mnohem více crazy, přibylo bláznivé akce i humoru, oslík se stává ještě upovídanějším a ze Shreka je nefalšovaný hollywoodský hrdina. Každému možná nesedí, ale mně se tenhle přímočarý styl završený parádní závěrečnou půlhodinkou hodně zamlouval a s vyjímkou několika hluchých míst jsem se pořád výborně bavil. Ale nebýt těch několika zásadních změn oproti jedničce, staří známí Shrek s Oslíkem by to už asi sami neutáhli, což se koneckonců v dalším pokračování potvrdilo. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Naprosto vytecny pocin, pokracovani jak ma byt - stejne zabavne jako jednicka, ne-li jeste vtipnejsi - ti, kteri jednicku hltali si dvojku vychutnaji jeste vice, dorbne narazky na jine filmy jsou vkusne a vtipne, stejne jako zesmesnovani urcitych klise a borceni zazitych predstav (napr. Pinochio-transvestita ;)). Navic skvele namluvene postavy (z nichz jednoznacne vitezi propujceny hlas A.Banderase Kocourovi v botach), silny scenar a stejne vtipne scenky jako v jednicce delaji ze Shreka 2 jednoznacneho favorita na OScara pro nejl. celovecerni animovany film. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Během prvního promítacího víkendu (21. – 23. 5.) se film postaral o druhý nejlepší víkendový výdělek všech dob, když se se sumou 108 milionů amerických dolarů zařadil za prvního Spider-Mana (2002) se 114,8 miliony. Shrek 2 se promítal už od středy, takže celková suma za první víkend v severoamerických kinech byla o 20,9 milionů vyšší. Zelený hrdina se rovněž stal držitelem nejvyššího "otevíráku" pro animovaný film, protože porazil loňský hit Hledá se Nemo (2003) a jeho 70,3 milionový debut. Během druhého, zeleného víkendu návštěvníci kin dokonce zanechali v pokladnách o 2 miliony víc, než Nemo získal v prvním. (imro)
  • Aby hlášky postav během dabingu neztratily svůj vtip, byly přizpůsobeny popkulturám daných zemí. Oslík v českém znění např. poznamená, že "to křoví vypadá jako Halina Pawlowská". Zatímco v původním znění podle něj připomíná zpěvačku Shirley Bassey. Oslík dále na adresu Kocoura v botách říká: „Navrhuju, abychom ho vykastrovali, nejsme Srstka s Kubišovou.“ Oba zmínění moderátoři vystupovali v pořadu Chcete mě (od r. 1992) o opuštěných zvířatech hledajících nový domov. V originále Oslík říká: „Give him the Bob Barker treatment!“ Tento americký moderátor proslul výrokem: „Pomozte kontrolovat zvířecí populaci. Nechte své mazlíčky sterilizovat.“ (ronaldmekdon)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama