Reklama

Reklama

Mary Poppins se vrací

  • USA Mary Poppins Returns (více)
Trailer 5

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (137)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila od té doby, co jsem se dozvěděla, že se bude natáčet. Emily Blunt byla skvělá volba do role Mary Poppins, nevěřím, že by to někdo zvládl zahrát lépe nebo se alespoň přiblížil originální Julii Andrews, tak jako ona. Klobouk dolů a nominace na GG je zasloužená! Písně trochu zklamání, až moc písní a tanečních vystoupení na úkor dějové linky, které nebyla ani moc dobře promyšlená. Navíc ani jedna z písní se mi nelíbila nebo neoslovila natolik, abych si jí po shlédnutí broukala. Chválím český dabing, nebylo to tak zlé, jak jsem očekávala, ale i tak se podívám na originál a třeba své hodnocení změním. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kde začít. Myslím, že původní Mary Poppins je fajn a ve své době fungovala, její mladší verze ale jako by se do dnešního světa vůbec nehodila. Bylo to zvláštní, až divné, ujeté a moc rozjuchané, a přece nudné. Písně byly nezapamatovatelné a děj neposouvaly. Ono to vůbec mnohdy působilo jako sled volně seřazených, nesouvisejících scének... Nezachrání to pak bohužel ani skvělá Emily Blunt a plejáda vynikajících herců se svými epizodními roličkami. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $171,958,438║Tržby Celosvetovo $349,546,142▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,341,190║ Tržby za predaj DVD v USA $8,503,789║ Štúdio Disney produkuje jednu rodinnú umelinu za druhou, čo im šibe, przniť ešte aj takúto klasiku. Toto zveriť ani nie rutinérovi ako je Rob Marshall je teda veľká odvaha, ten je už dosť dlho mimo misu. V podstate z roztomilého námetu vyšiel len takýto otravní paškvíl, kde čiastočne poteší len Emily Blunt ale nemá to šancu utiahnúť. Zbytočný gýč. /40%/ ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

O stupeň slabší než jednička, ale pořád velmi fajn, ačkoliv je to vlastně úplně to samé, jen místo kominíka je tady lampář (ovšem neméně výborný). Emily Blunt je naprosto skvostná, Colin Firth standartní, Meryl úplně zbytečná (ale i přesto samozřejmě naprosto skvělá) a Ben s Emily i nové děti taky fajn. Takže ačkoliv je to v zásadě opravdu podruhé to samé, tak tenhle nádherně britský film rozhodně není ztrátou času, to kouzlo je tady přítomno taky, ačkoliv původní Mary Poppins jsem si užil mnohem, ale mnohem více. 65 %. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pôvodný rozprávkový muzikál z roku 1964 je kúzelnou spevavou záležitosťou, tento pokus o návrat legendárnej postavy vychovávateľky Mary Poppins je len smutným potvrdením, že súčasnému filmu mnohokrát stačí zrecyklovať nápad a je postarané. Nie je, ani nebude. Tento zbytočný film zapadne prachom a kto si spomenie na Mary Poppins, siahne po starej klasike. Slabý priemer. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu má cameo i Karen Dotrice, která si zahrála malou Jane Banks ve snímku z roku 1964 Mary Poppins. Ve filmu se objeví jako „Elegantní dáma“. (Streeper)
  • Původní Mary Poppins si zahrála Julie Andrews. Tu chtěl pro roli kouzelné chůvy sám Walt Disney a osobně jí tuhle životní roli nabídnul. Julie nejprve odmítla, protože byla těhotná. Walt však byl tvrdohlavý, dlouho připravovanou produkci filmu odložil a na Julii počkal. Historie se opakovala před pár lety, když se začalo připravovat pokračování. Tentokrát se kvůli těhotenství čekalo na Emily Blunt. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama