Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

nunka 

všechny recenze uživatele

Ak to mám hodnotiť z pohľadu detisiek - chytia sa, pobavia a a isto iste sa to väčšine bude páčiť...Aj mne sa páčilo. Myšlienka aktuálna až nadčasová, optimistická atmosféra, len sa to hemžilo farbami. Film má všetky atribúty upútať, je tradične rozprávkový, no nie preumelkovaný a miestami podarene vtipný. Ideálny pre zabehnuté rodinky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak ma nebudete chcieť, ale budete ma potrebovať, budem tu. Ak ma budete chcieť, ale už ma nebudete potrebovať, odídem.“ Chvíľku som chcel dať 60%, ale uvedomil som si, ako som sa strašne nudil. Decká boli otravné (až príliš), dospelí na tom neboli lepšie, vizuálna stránka preafektovaná (niečo ako keď si do kávy namiesto dvoch lyžičiek cukru kydnete štyri - proste sa to nedá piť). Svojrázne výchovné scény mi pripadali ako-tak originálne na jedno pozretie, scény s poučením nezáživné a ťažkopádne. Najhorší bol ale negatívny pocit, asi ako keby sme sfilmovali „Išlo vajce na vandrovku“, pustili ho Britom a nevysvetlili im, ako môže ísť vajce na vandrovku. Prečo potrebovala mať nedele poobede voľno? Odkiaľ prišla? Čo má stále s tou palicou? Prečo opeknieva? Ale Emma Thompson (napísala aj scenár a v roku 2010 pridala dvojku, ktorú už rovno aj produkovala) skvelá (aspoň do odmaskovania). ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príjemne rozprávková rodinná komédia, ktorá vďaka britskému duchu funguje výborne snáď pre všetky generácie. Klasický príbeh a morálne ponaučenia zabalené v tak atraktívnej a humornej šupke musia rovnako potešiť deti i dospelých. Je možné tomu vyčítať infantilnosť i gýčovitosť, ale kto by to, úspešne sa vrátiac do detských čias, preboha, robil? (70%) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

skutocne dobrcyh detskych filmov, no kolko ich je? kolko za rok? deti su vdacni divaci, vela vydrzia, malo poznaju, ze... musi to byt zasadovy reziser, ktory dokaze z detskeho fillmu vytazit cosi viac. kuzlo, pekne farby, znamy pribeh ale novu, skvelu rozpravkovu atmosferu. nanny mcphee takym filmom je. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa látky nechopil niekto osobitejší než Kirk Jones. Mohla z toho byť odviazanejšia zábava a nie len povinné zaplňovanie predom danej schémy. Scenár je od prvej minúty prevídateľný a neverím, že by sa sem nedal vtesnať nejaký moment prekvapenia, aj ak by film mal skončiť presne tak ako skončil. Navyše sa mi zdá otázne, či bolo dobrým ťahom obsadiť do úlohy slúžky Kelly MacDonald ak hrá opatrovateľku práve Emma Thompson a k "mání" je práve Firth, ale nebudem spoilerovať, pretože tento menší problém som pociťoval až v samotnom závere, kedy sa odkryli všetky karty. Najviac si to užívajú Lansbury a Staunton a sú aj najvtipnejšie. Slušná jednohubka, len viac zameraná na detské publikum. 50% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Herci Colin Firth, Emma Thompson, a Thomas Sangster spolu hráli už v Lásce nebeské (2003) a další herecké trio Colin Firth, Celia Imrie a Patrick Barlow se zase objevilo v Deníku Bridget Jonesové (2001). (imro)
  • Snímek je návratem Angely Lansbury, známé hlavně ze seriálu To je vražda, napsala, na plochu celovečerních filmů. Poslední dvě dekády se totiž věnovala jen televizním projektům, nebo dabingu animovaných filmů. (imro)
  • Ve scéně bitky s jídlem se použily reálné potraviny. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama