Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vtip a hravost zdobí většinu fantasy příběhů, které mají původ ve Velké Británii. A těchto ingrediencí je dost i v příběhu o Nanny McPhee. Vidím tady paralelu s filmy jako byl Harry Potter, Mary Poppins, Letopisy Narnie...příběhy o dětech, ale zdaleka nejen pro děti. Reálné problémy viděné dětskou optikou a řešené s nadhledem a vtipně. A vyprávění pomáhají bizarní postavičky, úžasné lokace a výprava...to je mi velmi blízké a tu radost mi nepokazí ani naivní příběh. Někdy jsou věci opravdu jednoduše popsatelné...a nijak to neubírá na jejich důležitosti. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

75%? WTF?! Mě se to teda vůbec nelíbilo, nejkouzelnější byl ten konec, ta svatba, jinak na tom nic neshledávám pozitivního. Emma Thompson nemám ráda, Colina Firtha nemám ráda, a nezačala jsem je mít ráda ani kvůli tomuhle. Anglické pohádky mám ráda, ale tomuhle prostě musim dát jen 2* v podstatě jsem od toho nic nečekala a stejně mě to příšerně zklamalo a co jsem totálně nepochopila bylo proč jí mizeli ty bradavice, zuby a nos.. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hlavné absolutórium si zaslúžia 2 osoby bez ktorých by film nebol ani z polovice taký pôsobivý- Emma Thompson a Patrick Doyle. Doylova hudba dodáva filmu magickú, kúzelnú atmosféru a Emma zahrala svoju postavu opatrovateľky McPhee excelentne...po dlhej dobe konečne vydarený rodinný film s náznakmi čierneho humoru. Záver bol nádherne dojemný a vizuálne úplne dych vyrážajúci ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to viac rozprávka ako komédia. Zo začiatku mi tá štylizácia príliš nesedela a deti som mal chuť zabiť. Pôsobilo to jak variácia na Sám doma s tým, že Kevin a jeho kopa ďalších kópií tu sú za regulérnych zloduchov, takže som tej hnusnej pestúnke fandil, aby ich dala do late. Postupne jak sa deti začali meniť, tak ma to celkom začalo baviť a už mi to nepripadalo tak trápne a finále bolo nakoniec celkom pekné. Také veľkolepo rozprávkové. Proste taká pohodová jednohubka pre celú rodinu. Pustil som si to hlavne kvôli hviezdnemu hereckému obsadeniu, ale všetci tam sú tak divne štylizovaný a hrajú len jednorozmerné jednoduché figúrky, takže ak sa tešíte na nejaký herecký koncert od kohokoľvek, tak na to môžete zabudnúť. V tomto smere to dosť sklamalo. 6/10. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Takhle pěknou pohádku jsem už dlouho neviděla... jednoduchý ale přesto pěkný vtípky, to se bude dětem líbit, navíc drobná porcička strachu a už je z toho fakt výjimečný dílko. Chůvu McPhee sem ale už od začátku prokoukla, bylo mi to jasný že neni takhle ošklivá jen tak pro nic za nic ;) nevim jak se jmenuje herec, který hrál nejstaršího syna pana Browna (Colina Firtha), ale každopádně si myslim že je to dost nadějná dětská hvězdička a doufám že má před sebou dlouhou hereckou kariéru... kdybych byla o 10 let mladší tak dám určitě o 1* navíc... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu neuvidíte scénu z pohřbu, během které si Cedric hraje s ústy zesnulého. Podle producentů by to mohlo být pro děti příliš strašidelné. (imro)
  • Dům Brownových a jeho okolí štáb v podstatě vyrobil na zabláceném poli plném plevelu. Postavili tam dům, část vesnice, cesty, zahradu a stromy. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama