Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (143)

plakát

Svatba podle Margot (2007) 

Buď jsem nějak neporozuměla skrytému smyslu, a nebo to žádný valný smysl nemělo. Jo jasný, dvě ségry se pravděpodobně v duši nesnášej a celá rodina je tak nějak na kusy, pořád to tam všichni řešej a dohadujou se, ale při tom se stejně skoro nic nedovíte, jen nějaký útržky a z toho se pravděpodobně předpokládá, že už si to nějak domyslíme a dotvoříme si děj sami. Podle mě je to film tak trochu bez nápadu, bez hlavního tématu, bez jakéhokoliv spádu děje, a ty strohý dialogy mě vůbec nebavily. Přesně ten typ filmu, který už bych si znovu nepustila.

plakát

Gnomeo & Julie (2011) 

Zklamalo mě, že skoro všechny vtipné scénky, které se tu objevily, byly obsažené už v traileru.. Tak trochu jsem to i čekala, dost často to tak je, ale vzhledem k originálnímu nápadu na téma a zpracování jsem spíš doufala, že to tak nebude a že by z toho mohlo kápnout i něco víc. Nakonec se z toho vyklubal spíš průměrný animák, s trochou vtipných momentů ale taky s pár ne moc zajímavýma nezáživnýma pasažéma, který bych si pustila při nudným odpoledni jako takovou nenáročnou oddychovku, ale pravděpodobně ne víckrát než jednou nebo max. dvakrát.

plakát

Vodní děti (1978) 

Bohužel jsem tuhle pohádku jako malá neviděla, ale věřim tomu, že kdybych jí viděla, tak jí teď ohodnotim líp. Jenže vzhledem k tomu, že jsem jí viděla poprvé až teď, kdy mi už tak trochu chybí ten dětskej pohled na věc a jsem už o něco náročnějsí divák, tak jsem z ní až tak nadšená nebyla. Ráda bych "držela basu" s těma, pro který byla (a možná pro někoho ještě i je) tahle pohádka středobodem jejich dětství, a nerada tak kazim celkové hodnocení, ale nemyslim si, že by to byla pohádka kvalitní na nějakých 80% a víc.. takže pro mě max. 2,5 *

plakát

Ostrov pokladů (2007) 

Podle mýho je to hodně slabej nesmysl - viz barončina nepochopitelná schizofrenie a její tajemná zabijácká rukavice, to jsem trošku nepochopila. Chvíli hodná a milá nevinná baronka a pak je z ní psychopat, kterej vesele zabíjí chlapi? Proč to tam jako bylo? A závěr taky nic extra.. no prostě žádná sláva, už bych na to znovu nekoukala na rozdíl od starší verze Ostrova pokladů.

plakát

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007) 

To by jeden čekal, že když už je to film Královna Alžběta - Zlatý věk, že se v něm alespoň o tom "zlatém věku" bude pojednávat, ale není tam o něm skoro ani zmínka. Z děje není ani moc patrné, že by se Anglie v onom období zlatého věku nacházela, pokud si to sami nedáte do souvislosti s obdobím, ve kterém se děj odehrává. Rozhodně bych to neřadila do kategorie historického filmu, protože z historie se nedozvíte skoro nic, jen to, v jakém citovém rozpoložení se tehdy nacházela Alžběta.. žádný zázrak.

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Fantasy je jeden z mých nejoblíbenějších žánrů, ale musím uznat, že v tomhle případě, kdy se fantasy svět a čarodějové přenášejí do současného moderního světa, mě to vůbec nenadchlo, chvílemi dokonce nudilo.. Žádnýho "prvního merlinovce" v podání Jaye Baruchela nepotřebujeme, vystačíme si s Merlinem osobně :)

plakát

Mary a Max (2009) 

Úžasný netradiční příběh, ve kterém je pozitivních a veselých momentů jen minimálně, pokud vůbec. Vlastně je celý příběh spíš negativní a tak trošku depresivně melancholický, ale své kouzlo rozhodně nezapře a určitě potěší roztomilým suchým humorem :)

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

No já nevim, podle mě i ty největší herecký esa ze špatnýho filmu prostě trhák neudělaj. Ani nevim, jestli jsem se tam něčemu pořádně zasmála, spíš ne.. tohle rozhodně neni komedie podle mýho gusta. To už radši doporučuju Clooneyho Tvrdé palice (Leatherheads), to je komedie jak má být :)

plakát

Samec (2009) 

Tak dlouho mi tenhle film zabíral místo na HDD, až jsem se rozhodla, že se na něj konečně podívám, ale ted už vim, že jsem ho mohla s klidným srdcem už dávno smazat. Ztráta času, je to film totálně o ničem...škoda peněz na tohle. Scénář tohohle typu by dokázal napsat každej druhej blbec - děj o ničem, jednoduchý dialogy o ničem. Ashton Kutcher (Nikki) v tomhle filmu dostal přesně jen to, co si zasloužil. A přestože bylo určitě záměrem tvůrců, že si v závěru Ashton svojí změnou z "kurvy" na slušňáčka a tím, že ho nechala jeho milovaná, získá sympatie, mě ho ani trochu líto nebylo a sympatie si u mě nezískal žádný. Ashton se tímhle svým "výkonem" asi tak trošku odepsal, pochybuju, že si ještě někdy sáhne na kvalitní film. A taky se v tomhle kousku spoustě svých příznivců pravděpodobně pěkně zprotivil (mimo jiného) ubohým českým dabingem, který bych už znovu neposlouchala, ani kdyby mi za to zaplatili.

plakát

Úsměvem ke štěstí (2007) 

Tohle by si měl pouštět povinně každý minimálně jednou měsíčně, abysme na ulicích nemuseli potkávat ty věčně nabručený xichty, který dokážou akorát zkazit náladu. :)