Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 049)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná, neurážející a místy vtipná záležitost. Ohrané je to až běda, navíc to trpí dnešním obvyklým nešvarem - velmi překotným dějem prakticky bez jakékoli postupné gradace, či střídání klidnějších a akčnějších pasáží, ale přitom si to zachovává značnou míru sympatií. A ano, nelze nezmínit, že muži po dlouhé době zase zachraňují ženy (i když nejde zrovna o hrdiny z deníčků červených střevíčků). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná blbůstka, která troufám si tipnout otráví i ty nejmenší.. Prostě jen kravinka s žádnou přidanou hodnotou, jen nánosy klišé v šablonovité rodinné fantasy. Jerry Bruckheimer leze do hodně prověřených vod a mohl by se chlapec zase začít snažit. Pořádnej matroš jsem od něj docela dlouho neviděl.. od chlápka, co stojí za Skálou, Armageddonem nebo třeba Black Hawk Down očekávám při vší úctě kapánek víc!! ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Matt Lopez, Lawrence Konner, Mark Rosenthal, Johann Wolfgang von Goethe | Hudba: Trevor Rabin | Produkcia: Jerry Bruckheimer | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržba: 234,143,812 $| Čarodejnícka jazda zase trochu inak. Mlado, sviežo ladený scenár, s príjemným obsadením a nápaditou réžiou. Kovový vták a zrkadlá jednoznačne najlepšie elementy. Samozrejme, dá sa tomu vyčítať aj nesmierne veľa vecí, a to hlavne historické pozadie a málo gradujúcu konečnú bitku. Nič to však nemení na faktu, že je to popcorn, ako ho mám rád. Ps: Opakujúca sa pesníčka od OneRepublic - Secrets dáva filmu supercool náboj :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Že já se taky pořád dívám na tyto hrané Disneyovky. Dopředu vím jak to skončí. Tentokrát ovšem člověk i odhadne děj každé scény a to už je celkem problém. Percy Jackson mě možná překvapil více. Chápu že dnes jsou filmy točeny hlavně kvůli tržbám a díky nízké přístupnosti si pak zajdou na film hlavně děti s rodičema. Kdybych měl srovnat vedle sebe všecky Bruckheimerovy důležité produkce poslední doby, tak mi vychází Učeň nejslabší. Princ z Persie, oba díly Lovců pokladů a všeci Piráti z Karibiku jsou bez debat lepší. Piráti se mohli opřít o skvělého Deppa, Lovci o celkem napínavé bádání s Cagem, Princ z Persie drhnul, ale ještě to na 3 hvězdy stačilo. Učně ovšem nezachrání ani sympatický Cage. Naopak po slušném úvodu, přichází na scénu Baruchel a jde to celé do kytek. Toho kluka nemusím. Hraje pořád stejně a ať mluví animovanou postavu anebo hraje v celovečeráku jeho gesta jsou identická. A navíc celou druhou polovinu se točí schéma, Cage učí Baruchela kouzlit, toho už to nebaví a má rande, odběhne, příjde Molina nakope mu prdel, zachrání ho Cage, Cage opět učí Baruchela kouzlit, ten má ovšem opět rande a tak na něj musí, Molina mu nakope znovu prdel a tak ho Cage příjde zachránit, Cage učí Baruchela kouzlit, .... A stále dokola a dokola. Tohle má bavit? Kdybych to měl shrnout, než tohle raději si půjdu pustit nějakou zábavu pro dospělé (Prokletý ostrov, Počátek, Kick-Ass). Letos prostě vznikly mnohem lepší a důstojnější filmy. 50% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bolo mi dané presne to čo som čakal. Priemerný snímok, ktorého kvality spočívajú vo výbornom Cageovi a abrakadabra čáry máry kúzlach. Na druhej strane zaostáva neuveriteľne klišovitý a nudný príbeh, srabácky hlavný hrdina (a že tých srabackých hrdinov, ktorí nechceli vstúpiť do "tajomného sveta" a túžili len po normálnom živote v kinematografii už bolo..ach, ach). Jednorázová záležitosť, neurazí, neuchváti. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Obrnenú sukňu čarodejníka Suna Loka (Gregory Woo) vyrobili v oddelení kostýmov z viac ako tisíc ručne opracovaných kožených platničiek viazaných riadok za riadkom. (Greenpeacak)
  • Vlky, ktoré vyčaroval Horvath (Alfred Molina), aby naháňali Davea (Jay Baruchel), boli skutočné. Volali sa Bandit, Sierra, Samson, Takoda a žili na farme v New Jersey. (Greenpeacak)
  • Vozidlo Balthazara Blakea (Nicolas Cage) je veľmi vzácny Rolls-Royce Phantom, ročník 1935. Jeho motor, známy pod výstižnou prezývkou “Merlin”, poháňal lietadlá typu Spitfire, ktoré pomohli Veľkej Británii k víťazstvu v druhej svetovej vojne. Na akrobatické scény bola vyrobená jeho presná replika. Počas filmovania v uliciach New Yorku bol Phantom jednou z najväčších turistických atrakcií. (Greenpeacak)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama