Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi velké fanoušky potterovského světa, tudíž každý "návrat" do Bradavic u mě sklidí velké ovace. Příjemná vzpomínka na jednotlivé filmy ságy Harryho Pottera, z očích hlavních hereckých představitelů. Defacto se tu nedozvíme nic nového. Jedná se spíše o dokumentární nostalgii pro nejvěrnější fanoušky tohoto čarovného vesmíru. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ak by som nebol fanúšik Harry Pottera, asi by som do plného počtu nešiel. Bavili ma aj Priatelia, ale toto mi prišlo o chlp lepšie podané. Je to hromada hercov, každý si povie svoju príhodu a rad príde aj na režisérov a ich prístup k čarodejnému svetu. Informácii a pikošiek je tu hromada, rozlúčka so zosnulými hercami tiež nechýba a dojímavá rozlúčka je tu taký bonbónik obzvlášť pre tých najskalnejších fanúšikov. Spokojnosť. 90% - 5* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo vždy, keď o tom hovoríš, to znie ako horor?“ Po minuloročných Priateľoch ďalší skvelý a dojemný „návrat“. Na prvej potterovke som bol v kine. Bol to absolútny trhák aj v našom meste. Dodnes si pamätám, ako ľudia stáli frontu na lístky, vrátane mňa samozrejme. Už behom prvých sekúnd „návratu“ mi nebezpečne zvlhli oči. Vravel som si, že ak to takto bude pokračovať aj zvyšných 95 minút, asi to neprežijem. Našťastie, postupne sa situácia znormalizovala a prišla rada i na spoľahlivé vtipné historky z natáčania. „Problém“ bol v tom, že aj zdanlivo obyčajné veci, ako napríklad spoločné scény brutálne bradatého (!) Daniela Radcliffea a výstredného (?) Garyho Oldmana, majú obrovskú tendenciu doháňať fanúšika k slzám. Ku koncu už je to vyložene doják, díky Emma, toto máš u mňa. Dokonca som sa dozvedel pár vecí, ktoré som nevedel (vzťah Emmy Watson a Toma Feltona). Svoje robia aj archívne zábery, či už pokazené zábery alebo scény z kastingov. Pasáž „in memoriam“ je síce krátka, napriek tomu funguje spoľahlivo. Chýbali mi niektorí herci (Brendan Gleeson, Michael Gambon, Kenneth Branagh alebo David Thewlis, ktorého som mal v sérii snáď ešte radšej, ako Oldmana a to už je naozaj čo povedať). Čiastočne ma sklamalo, že nemali spoločné scény herci, ktorí kebyže ich dostanú, mohlo to byť pozoruhodné (Felton a Radcliffe, Watson a Felton). A rozhodne bolo treba aspoň sa obtrieť o tému nadviazania na pôvodnú sériu, lebo si myslím, že nielenže to má gigantický potenciál, ale to skôr alebo neskôr stopercentne vznikne (a už teraz sa na to veľmi teším). Napriek tomu pre fanúšikov absolútna povinnosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se bál, aby to nebylo na způsob Přátel, kteří byly totálně poplatné době. Naštěstí ale nebylo. Jen je to plné chvástání, jak to všechno udělali dobře. Ale tak což, oni to udělali dobře, tak ať se chvástají. Sice je tomu něco přes deset let, co vyšel poslední díl, ale já jsem všechny ty herce a režiséry opět hrozně rád viděl. Byla v tom obrovská nostalgie, se kterou se počítalo. Ke konci jsem ale měl co dělat, abych nepustil slzu. Vzpomínka na zesnulé je dojemná, scénka Heleny s Danielem mega vtipná a pár nových zajímavých informací jsem zde taky získal. Takže za mě moc povedené setkání. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju Potterovskou ságu,ale tady sem si připadal podobně jako Rupert Grint,když říká,že to není tak dávno aby byla potřeba retrospektiva.Inu je a není,nicméně vzhledem k tomu,že mám poctivě nakoukané všechny bonusové materiály a dokumenty,tak mi tohle vzpomínání nic navíc nepřineslo.Tedy krom toho,že mě to utvrdilo v tom si všechny díly znova pustit a konečně si přečíst i knížky.Což vlastně není úplně málo...60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama