Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se těšila na pěknou, místy kýčovitou pohádku s řádnou dávkou patosu. Proto jsem si ji taky pustila. Nechtěla jsem se zamýšlet nad zlem světa, složitými úkoly tajných agentů, mizernými životy emigrantů nebo se smát nablblé romantice. Jenže Nanny mě naprosto zklamala. Film je pestrobarevný jak stará dobrá kolorka, Firthův kabát á la nezralé zelené jabko je prostě úžasný. Děti správně zlobivé a vynalézavé, zápletka vcelku zajímavá… Ale magie málo, dialogů příliš a vtip by se musel hledat kouzelnou lupou. Mladí herci se snaží, nejvíc se mi líbil ten chytrolín s brýlema. Pobavila scéna s prsatou růžovou bábou, ale tetička alias Lansburyová byla nezajímavá, nevtipná a nezábavná. Kýčovitý sněhový konec s ohranou dortovou bitkou tvůrcům nevyčítám, však jsem se na něj těšila a každému muselo být předem jasné, že si pan Brown vezme svou služku. Pokud vezmu v potaz, že scénář napsala herečka a ještě se obsadila do hlavní role, tak musím konstatovat, že to ještě dopadlo tak děsivě, jak by člověk mohl předpokládat. Jenže Nanny (hl. postava!) je prostě nevýrazná. Děti ji nechtějí, pak si ji zamilují, mezitím je zázračně vychová a pak frnk pryč. Průběžně ji mizí jí bradavice a podobně hrůzné dermatologické anomálie:D Ráda bych se u filmu smála, jak se (soudě dle místních komentů ) mnozí smáli. Váhám mezi 2 a 3*, ale po týdenním odstupu dávám 2, protože tohle není americká, ale britská pohádka, tudíž sem očekávala více. Ve výsledku postrádá humor (britský nebo proste nějaký, kromě tedy scény s oslíkem a námluvami) a obsahuje jen americký kýč a vatu. Firth nepředvádí nic extra, spíše se jen tak starostlivě zachmuřeně usmívá a Thompsonová je prostě... ošklivá. A ten český distribuční název má být kurnik jako co?! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Sú rozprávky, ktoré sa mi páčia. Nanny McPhee je ako škaredá verzia Mary Poppins, keď ale človek pozná twist, ktorý má prísť, tak to všetko do seba zapadá a dáva zmysel. A Emma Thompson je vo svojej role skvelá. Nevedel by som si v tej role predstaviť asi nikoho iného. Páči sa mi spôsob, akým deti vychováva, páči sa mi myšlienka a aj niektoré nechutné momentky vie film podať veľmi vtipne. Colin Firth funguje rovnako a aj decká sú vo svojej role celkom dobré. Celkom som im to všetko aj veril. Páči sa mi aj rovnako, že všetko nie je len o trestoch, a že jednotlivé lekcie majú v sebe aj skryté významy, ktoré postupne deti ale rovnako aj ich otec odhaľujú. Film má dobré myšlienky a dobré srdce. Preto sa naň dívam rád. Škoda, že pokračovanie ale už tak nedopadlo, ale tak originál je len jeden. Napriek tomu, že si myslím, že film sa trošku spomenutou Mary Poppins inšpiroval. Aspoň v niečom. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Britové opět vyprodukovali další skvělý snímek pro celou rodinu. Dobře zvolené a příjemné herecké obsazení v čele s Emmou Thompson (mít chůva takovou vizáž a autoritu, tak jsem poslušný jako pejsek) a Angelou Lansbury (od dob, kdy psala vraždy, uteklo už spousta let). Vizuální ztvárnění je nenásilné a plné pestrých barev (a to já můžu). Hudba je skvělá a nepřeslechnutelná. Zkrátka další film, který potěší. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Takhle pěknou pohádku jsem už dlouho neviděla... jednoduchý ale přesto pěkný vtípky, to se bude dětem líbit, navíc drobná porcička strachu a už je z toho fakt výjimečný dílko. Chůvu McPhee sem ale už od začátku prokoukla, bylo mi to jasný že neni takhle ošklivá jen tak pro nic za nic ;) nevim jak se jmenuje herec, který hrál nejstaršího syna pana Browna (Colina Firtha), ale každopádně si myslim že je to dost nadějná dětská hvězdička a doufám že má před sebou dlouhou hereckou kariéru... kdybych byla o 10 let mladší tak dám určitě o 1* navíc... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná jednohubka pro sobotní večer kdy jsem koukal na akční snímky od Woa. Po dlouhé době jsem se u pohádky od srdce zasmál i když děj byl předvidatelný a jednoduchý. Herecké výkony rovněž velmi příjemné a Kelly Macdonald byla nádherná. Už se těším na druhý díl i když tentokrát bez sympaťáka Firtha. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Pohádkový příběh za 34 mil. dolarů vstoupil do amerických kin (27. – 29. 1. 2005) se ziskem 14,5 milionů na druhou příčku v žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se po třech měsících promítání vyšplhal na 47,1 milionů dolarů. (imro)
  • Emma Thompson se při psaní scénáře inspirovala sérii knih Christianny Brandové „Nurse Matylda“. (Olík)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama