Reklama

Reklama

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (138)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Mary Poppins Returns" je tohtoročným posledným kino filmom. Takže sa opäť uvidíme v kine až v roku 2019. Bol som skutočne zvedavý ako toto zapôsobí. Pôvodný film je podľa mňa nádherná magická jazda od Disney plná krásnej atmosféry, výbornej muziky a v mnohom asi aj revolučný. Nádherne sa na to divá a skvele sa to počúva. Pokračovanie, ktoré vyšlo o 54 rokov neskôr je na tom pre mňa podobne. Vyzerá to, že väčšina divákov je sklamaných, no ja som ako veľký Disney fanúšik spokojný. Podľa mňa má film veľmi dobré herecké výkony. Emily Blunt je podľa mňa vynikajúca ako Mary Poppins a priam by som úplne uveril, že Mary nikdy nezostarla. Čo je na tomto filme skutočne úžasné. Ako keby jej vrátila ten život, ktorý predtým priniesla. Návšteva magických svetov je tu pre mňa skvelá. Cestovanie cez vaňu, návšteva animovaného sveta v porcelánovej váze či obrovské tanečné čislo s lampármi je pre mňa nádherné. Okrem toho som mal pocit, že tie momentky dávajú aj deťom príjemné a dobré lekcie do života. Ako napríklad: "Obal nie je skutočný text." A nie každý kto sa tvári, že je tvojim priateľom je skutočne aj tvojim priateľom. Spojenie animovaného sveta s hraným je pre mňa vždy veľká výzva, no tu som tomu uveril absolútne. Pôsobilo to úplne prirodzene. Hudobné čísla v dabovanej verzii sú pre mňa trošku mix. Viem si predstaviť, že v originále to znie lepšie ako v slovenčine. Niektoré slová boli divné, spevácke výkony boli slabé a dosť to tomu uberalo. Ale skladby boli podľa mňa dobre skomponované, mali dosť pozitívnej energie a bavili ma. Aspoň teda väčšina. Otcov žiaľ nad stratou manželky sme tam nepotrebovali mať. Tanečné čísla sú takisto energické a skvelé. Celkovo som z filmu nadšený, no môj problém tkvie ešte aj v tom, že Disney chcú vytvoriť znovu niečo, čo sa znovu vytvoriť už nedá. A veľa sa tu opakuje. A potom veci pôsobia trošku staro. Ale okrem toho som spokojný. A nevyvraciam ani to, že by som sa k tomu možno niekedy vrátil. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Konečne som spoznal, kto to tá Mary Poppins vlastne je. Vlastne nie konečne, skôr nanešťastie. Ako každý muzikál je to film veľmi dlhý a dosť sa tam spieva, nič prekvapujúce, ale ten fúzatý mladík spieval strašne, v divadle by ho nezobrali ani za šepkára. A kúzelná Mary nemala v podaní Emily Blunt žiadne kúzlo. No deťom sa môžu páčiť aspoň animované postavičky, ktoré sa miestami ukážu. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila od té doby, co jsem se dozvěděla, že se bude natáčet. Emily Blunt byla skvělá volba do role Mary Poppins, nevěřím, že by to někdo zvládl zahrát lépe nebo se alespoň přiblížil originální Julii Andrews, tak jako ona. Klobouk dolů a nominace na GG je zasloužená! Písně trochu zklamání, až moc písní a tanečních vystoupení na úkor dějové linky, které nebyla ani moc dobře promyšlená. Navíc ani jedna z písní se mi nelíbila nebo neoslovila natolik, abych si jí po shlédnutí broukala. Chválím český dabing, nebylo to tak zlé, jak jsem očekávala, ale i tak se podívám na originál a třeba své hodnocení změním. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Mary Poppins moc nemusím, přestože jí uznávám jako velkou Disneyho klasiku, ale mám rád Emily Blunt a i díky ní, jsem se na novou verzi Mary Poppins docela těšil. Bohužel ani Emily Blunt, ani cokoliv jiného mě moc nezaujalo a přestože je film určený hlavně pro menší publikum, nemyslím si, že daný příběh, dokáže současnou generaci zaujmout. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

První dojem: Wow, ono se to povedlo. Emily Blunt jako Mary Poppins je naprostá trefa do černýho, má šarm i herecké schopnosti, a i další role jsou hodně dobře zahrány, včetně malých dětí. První hodina je kouzelná muzikálová podívaná, která je technicky skvěle zvládnutá, hlavně vstup do animovaného světa potěší. V druhé půlce filmu se už ale dostavuje únava materiálu a slaboučký příběh. S přimhouřenýma očima je tohle ale pořád velmi slušná pohádka. (7/10) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Původní Mary Poppins si zahrála Julie Andrews. Tu chtěl pro roli kouzelné chůvy sám Walt Disney a osobně jí tuhle životní roli nabídnul. Julie nejprve odmítla, protože byla těhotná. Walt však byl tvrdohlavý, dlouho připravovanou produkci filmu odložil a na Julii počkal. Historie se opakovala před pár lety, když se začalo připravovat pokračování. Tentokrát se kvůli těhotenství čekalo na Emily Blunt. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Ve filmu má cameo i Karen Dotrice, která si zahrála malou Jane Banks ve snímku z roku 1964 Mary Poppins. Ve filmu se objeví jako „Elegantní dáma“. (Streeper)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama