Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Bylo by to i o hvězdičku víc, nebýt toho debilního konce. Vím že za to může Hugo, ale bylo to fakt strašný! Fízl se tak dlouho žene za "hrdinou", aby mu na konci daroval milost a zabil se sám = kravina! Tomu by neuvěřilo ani malý děcko na tripu! Ještě ke všemu, když revolucionáři toho fízla chytnou, tak mu asi tak 4krát vyhrožují, jak ho zabijou atd. A NIC se nestane! Samý kecy a a nic víc! Takhle podělanej konec jsem už dlouho neviděl! ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stretnete s tak predvídateľným filmom, kde každý pohľad, každý skutok Vám prezradí čo príde s nasledujúcou scénou. Na pohľad televízna produkcia tomu nepridá (revolúcia trpí najviac) a film poteší iba dobrým obsadením zásadných rolí. Neviem ako je to s predlohou Victora Huga či bola rovnako naivná (postava Jeana Valjeana je stelesnením dobra), hlúpučká (ostro sledovaný revolucionár sa potajme stretáva s jeho dcérou) a nelogická (komisárovo chlapské gesto). Tu to prekypovalo situáciami, kde sa Vám chcelo kričať po hlavných protagonistoch a ich úprimných skutkoch, ktoré možno uľavili ich svedomí, svetu nepriniesli zhola nič. Veď len hlavná postava a jej priznanie sa súdu nedáva vôbec žiadny zmysel. Dnes uznávaný starosta s trestnou minulosťou sa rozhodne pre záchranu jedného pomäteného prosťáčika udať a tým zbaviť svojho vysokého postavenia, popri čom by na jeho poste mohol pomôcť stovkám iným ľuďom a pokračovať v splácaní dlhu spoločnosti v roli Matky Terezy akú si zvolil. Nie, on sa musí priznať a vydať do role vyhnanca. A čo tí Bedári, kto to vlastne boli ?? Dej sa im akosi nevenoval. Svoje publikum si film ale nájde, vidím to najmä v starších ročníkoch, ktoré vyrastalo na Angelike a podobných typoch. Tí v ňom objavia istý druh klasiky, teda myslím, že by moja starká mala z Bedárov veľkú radosť. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak z této adaptace nejsem vůbec tolik odvařený. Ano, má skvělé herecké výkony; Liam Neeson a Geofrey Rush výborně září, ale atmosféra z toho tolik na mě nesálá jako z jiných adaptací Bídníků. A to, že jsem jich již viděl dosti značně ovlivňuje můj postoj k tomuto filmu. Výtka k atmosféře by neměla ani z daleka takový vliv na mé výsledné hodnocení, ovšem ono utnutí příběhu v jeho ¾ knihy a zřejmě kvůli tomu ono o to výraznější optimističtější pojetí konce, bylo na mě až moc. Zřejmě jsem už příliš konzervativní, co se této klasiky týče, nebo mám příliš velká očekávání. Každopádně na tuto adaptaci velice rychle zapomenu a nebude mi to ani tolik vadit. Své kvality má, ovšem subjektivně mě vůbec nezasáhly. Spíše jsem mírně iritován. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,096,321Tržby Celosvetovo $14,600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,324,586 //počet predaných kusov 440,413║ Milé prekvapenie, kde príbeh v podstate je v niekoľkých etapách stále schématicky rovnaký(skrývanie pod inou totožnosťou-vypatránie-újdenie-skrývanie-...) ale herecký koncert Liam Neeson vs. Geoffrey Rush plus niekoľkých dobre zahraných vedľajších postáv z neho robí krásny napínavý herecký koncert, kde predloha Victora Huga úžasne vynikne. /90%/ ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší verze a přesto je na plný počet, což mnohé vypovídá nejen o filmu, ale také o příběhu Bídníků jako takovém. Sice je tam dost pozměněný konec, což mě docela naštvalo, ale jinak tomu není moc co vytknout. Je to samozřejmě zkrácené, ale tak nějak elegantně, s grácií, bylo tam vše podstatné. A i když jsem ještě neviděl verzi s Jackmanem, troufám si říct, že Geoffrey Rush je nejlepší Javert ze všech, lépe ho snad ještě nikdo nezahrál. Ta fascinace a posedlost Valjeanem je naprosto geniální a skvostná, opravdu síla. Zato Liam Neeson, ačkoliv taky výborný, jako je on ostatně vždycky, je nejslabší Jean Valjean a kvalit Gabina nebo Ventury ani trochu nedosahuje, tím ho ale nechci hanit, naopak ho pochválit, že to zvádl. Herecky tedy výborné, to se týká i Umy Thurman, po strance vizuální taky skvělé, atmosféra parádní, hudba výborná, jen ten konec mě trochu zklamal. Za mě tedy spokojenost, ale tím Hollowoodem to smrdí docela dost, ten z toho prostě poznáte. Jinak se ale tito Bídníci nemají za co stydět, rozhodně povedená adaptace, ale ostatní jsou prostě lepší a proto "jen" 90%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Povstání ve filmu na pohřbu velitele Lamarque, kterého se účastnil Marius Pontmercy (Hans Matheson), Cossettin (Claire Danes) milý, se skutečně stalo. V historických pramenech ho najdeme jako Červnové povstání nebo Pařížské povstání 1832, které bylo vládou potlačeno. (Nick321)
  • Film Bídníci se v České republice natáčel roku 1997, mimo jiné i na zámku z 18.století Dobříš. (Lynette)
  • Ve scéně, kdy se bojuje o rakev jednoho z revolucionářů, je možné v záběru vidět, že natáčení probíhalo před pražským hradem. Místo katedrály sv. Víta však vidíme Notre Dame. V dalších střizích a záběrech ale vidíme opět skutečný chrám sv. Víta. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama