Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (245)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stretnete s tak predvídateľným filmom, kde každý pohľad, každý skutok Vám prezradí čo príde s nasledujúcou scénou. Na pohľad televízna produkcia tomu nepridá (revolúcia trpí najviac) a film poteší iba dobrým obsadením zásadných rolí. Neviem ako je to s predlohou Victora Huga či bola rovnako naivná (postava Jeana Valjeana je stelesnením dobra), hlúpučká (ostro sledovaný revolucionár sa potajme stretáva s jeho dcérou) a nelogická (komisárovo chlapské gesto). Tu to prekypovalo situáciami, kde sa Vám chcelo kričať po hlavných protagonistoch a ich úprimných skutkoch, ktoré možno uľavili ich svedomí, svetu nepriniesli zhola nič. Veď len hlavná postava a jej priznanie sa súdu nedáva vôbec žiadny zmysel. Dnes uznávaný starosta s trestnou minulosťou sa rozhodne pre záchranu jedného pomäteného prosťáčika udať a tým zbaviť svojho vysokého postavenia, popri čom by na jeho poste mohol pomôcť stovkám iným ľuďom a pokračovať v splácaní dlhu spoločnosti v roli Matky Terezy akú si zvolil. Nie, on sa musí priznať a vydať do role vyhnanca. A čo tí Bedári, kto to vlastne boli ?? Dej sa im akosi nevenoval. Svoje publikum si film ale nájde, vidím to najmä v starších ročníkoch, ktoré vyrastalo na Angelike a podobných typoch. Tí v ňom objavia istý druh klasiky, teda myslím, že by moja starká mala z Bedárov veľkú radosť. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi si už v životě nepustím, protože nemíním koukat na Ubožáka Liama Neesona, jak řve na každého a mlátí lidi hlava nehlava, jestli to mělo dodat nějaký excelentní herecký výkon, tak u mě teda ne. Rozhodně se podívejte na starší filmy  z roku 1958  s Jeanem Gabinem nebo 1982  s Linem Venturou..Dokonce i televizní britská tvorba z  roku 1978 v podání Richarda Jordana byla mnohem lepší než z roku 1998 v hlavní roli Liama Neesona. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Vizuálne je tento film pôsobivý aj s rozsiahlymi predstavami Paríža. Príbeh, aj keď je krátky, nám stále dáva dojímavý príbeh o situácii chudobných vo Francúzsku, reformovaného a neprestajne veľkorysého odsúdenca, príliš horlivého inšpektora a ľudí okolo nich. Vždy ma bavil stret ideálov a hra mačiek a myší medzi reformovaným zločincom a mužom, ktorý lipne na ideáli, že reformovať sa nikdy nemôže žiadny zločinec. 8/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Bídníky jsem měl možnost vidět již ve 3 předchozích provedeních. Moje hodnocení se tedy bude odvíjet zejména dle pocitů, které ve mne jednotlivé verze vzbudily. Právě tato verze byla bezkonkurenčně nejhorší. Příběh byl samozřejmě super. Na tom se nedá zkurvit lautr nic, pokud se nerozhodnete zasahovat do předlohy. Liam Neesona heterosexuálně miluji, ale do role Jean Valjeana mi absolutně nesedl. Nějaké velké sympatie si u mě nezískal ani nikdo další. Pokud jste s Bídníky zatím neměli tu čest, tak doporučuji filmovou verzi z roku 1958, nebo muzikál z roku 2010. To je jiné kafíčko. Těžko spekulovat, jak bych hodnotil, kdybych neměl s čím srovnávat. Takhle to ovšem vidím maximálně na 3 kousky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,096,321Tržby Celosvetovo $14,600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,324,586 //počet predaných kusov 440,413║ Milé prekvapenie, kde príbeh v podstate je v niekoľkých etapách stále schématicky rovnaký(skrývanie pod inou totožnosťou-vypatránie-újdenie-skrývanie-...) ale herecký koncert Liam Neeson vs. Geoffrey Rush plus niekoľkých dobre zahraných vedľajších postáv z neho robí krásny napínavý herecký koncert, kde predloha Victora Huga úžasne vynikne. /90%/ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení v Žatci došlo k omylu při přípravě scény s výbuchem. Nečekaně velká detonace rozbila všechna okna v ulici. (jenik71)
  • Povstání ve filmu na pohřbu velitele Lamarque, kterého se účastnil Marius Pontmercy (Hans Matheson), Cossettin (Claire Danes) milý, se skutečně stalo. V historických pramenech ho najdeme jako Červnové povstání nebo Pařížské povstání 1832, které bylo vládou potlačeno. (Nick321)
  • Herci se připravovali s režisérem na své role před počátkem natáčení na soustředění v Los Angeles (USA) po několik dní. (Lynette)

Reklama

Reklama