Reklama

Reklama

VOD (1)

Paul Newman v hlavní roli slušného policajta, jenž hlídkuje ve čtvrti zdecimované drogami, násilím a gangy. Tahle část města je na mapách známá jako Bronx, ovšem její obyvatelé jí říkají Pevnost Apačů. Newman se snaží udržet podstatu své lidskosti a nakládat i s těmi největšími chudáky důstojně. Snaží se také přesvědčit své nadřízené, že slepá brutalita rozhodně není odpovědí, avšak marně. Když je svědkem, jak jeho kolega Danny Aiello chladnokrevně zavraždí podezřelého, je Newmanovi doporučeno, aby na celou záležitost zapomněl. On však odmítne a stane se tak pro své kolegy "persona non grata". Ed Asner si po boku Newmana zahrál kapitána, který už dávno vzdal jakékoli zacházení v rukavičkách a svou práci považuje za nutné zlo. A nechybí ani láska, Newmanovou vyvolenou je tentokrát Rachel Ticotin. (HBO GO)

(více)

Recenze (150)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Mám fakt rád sympaťáka Paula Newmana, který mě k tomuhle filmu i přivedl a který zde hraje obyčejnýho poldu, kterej se snaží řešit věci lidsky, poctivě a současně bere věci s humor takové, jaké jsou - tedy až do nějakého bodu... Fort Apache the Bronx má dobrej scénář, v němž se rozvíjí bezvýchodnost situace dobrýho poldy a snad i celkový zmar v prostředí, kde bují kriminalita, kam se jen podíváš. Kvality látky jsou ovšem poněkud srážené stylem/zpracováním, díly němuž si mě to nezískalo, protože je to natočené natolik průměrně/obyčejně, že mě to vlastně nestrhlo. Tempo je příliš rozvolněné. Ocenil bych, kdyby se víc tlačilo na pilu, kdyby tvůrce užil nějaké stylistickými prostředky k podpoření atmosféry. Vyhodil bych zbytečnou romantickou linku se sestřičkou a věnoval se více marné policejní práci, korupci, zločinu a protagonistově osobnosti. Není to úplně k zahození, protože látka má potenciál, ale ten film je ve své podobě už poněkud za zenitem a jsou nějaké důvody, proč jsem nikoho nikdy neslyšel, jak by na ten film vzpomněl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta lehká děva s žiletkou mezi rtíky byla Pam Grier? Já na její jméno mezi herci civěla jako tele na nová vrata. No, nic. Tuhle perfektní kriminálku s frajerem Paulem Newmanem jsem si doslova užívala a hltala každý jeho pohyb, gesto a samozřejmě slova, které zprostředkoval Luděk Munzar. Ze začátku mi jeho hlas trošku vadil, protože jsem ho pořád viděla před sebou. Pak ale ten hlas splynul s postavou a já se nechala unášet drsným příběhem ze staré školy. Proto dávám bez jakéhokoliv zaváhání pět hvězd. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (Trikrát s ... Paul Newman): ČST 1 = 15.10.1985 + R: ČST 1 = 16.1.1987, réžia českého znenia = MARIE FRONKOVÁ (ÚPF) - Vzhľadom na to, že kultová hláška "PUSŤTE BRATRY DOMÚ!" sa u nás používa dodnes, je jasné, že táto sonda do života radových NY policajtov v 80-tych rokoch v ČSSR naozaj zarezonovala. A po včerajšej repríze (a s pôvodným českým dabingom) na JOJ, možem povedať, že nestratila nič zo svojej sociálnokritickej naliehavosti. (7.4.2009) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby. kdy ani Američané k natočení dramatického filmu z policejního prostředí nepotřebovali několikero stovek nákladních vlaků naložených kečupem. Byly to krásné doby a vznikaly tehdy i krásné filmy jako Pevnost Apačů v Bronxu. Když se k tomu přidá báječný český dabing, je o úchvatný zážitek postaráno raz dva. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Jestli byl ten film kdy dobrej, tak pěkně rychle zestárnul. Takhle je zralej na nůžky - fik šmik a prošmikat se do rozumnějších řekněme 80ti minut. Ňůmenek pořád dokolečka rokuje cosi o policejní morálce nebo apaticky hřaduje v policejním kurníku, ale bůhví jakým omylem to nemá ani razanci, ani sílu - až jsem byl překvapenej. Holt nuda a bída v Bronxu s jednou, dvěma "wow, WTF" scénama. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy John Murphy (Paul Newman) slaňuje ze střechy domu, můžeme v odrazu okna vidět postavu s kamerou na rameni. (Lumberjack)

Reklama

Reklama