Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (931)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

K projektům, kterým jsem nadělil méně než 4 hvězdičky, nemám tendenci se vracet, ale ty vícehvězdičkové za opakované zhlédnutí stojí a jak jsem už dávno vypozoroval, přibližně po deseti letech je i vhodné zhlédnout snímek znovu, protože s přibývajícím věkem vnímáme některé věci zkrátka jinak. Většinou musím své vzpomínky korigovat směrem dolů, ale v případě Podrazu jsem ani po třetím zhlédnutí nemusel měnit ani to nejmenší ze svého vysokého mínění. Podraz je film elegán, má šarm a styl, je to zkrátka taková příjemná pozitivní jízda, která by fungovala, i kdyby místo Newmana a Redforda obsadili kterékoli jiné kvalitní herce. Opírá se totiž o výborný scénář, skvělou retroatmosféru a dokonalé filmové řemeslo. Jen u minima filmů se dá vysledovat tak precizní práce jednotlivých filmařských profesí. Koukám a obdivuju skvělou kamaru, hudební motiv, báječný casting týkající se i těch nejmenších štěků, práci architekta a fajn režii. Tohle je jednoduše pocta filmovému umění v té nejryzejší podobě. Všechny ty Dannyho parťáci a nesčetné variace téhož se můžou jít klouzat. Celkový dojem: 95 %. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Krimikomedie s pány herci Redfordem a Newmanem, kterou mám rád a kterou můžu klidně vidět každý rok. Zajímavá a "chytlavá" ústřední melodie - nedávno jsem ji ke svému potěšení slyšel na bezplatné lince jedné finanční instituce - jó, Podraz lze dneska najít všude... Trailer: http://www.csfd.cz/film/15046-podraz/videa/ ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Opět Newman s Redfordem, opět skvěle hodnocený film širokou veřejností, opět přílišná očekávání, která zůstala nenaplněna. Podraz byl hezký film. Herci hráli o sto šest a bylo to znát, ale kromě parádního pokeru ve vlaku mi chybělo něco extra, nějaký hmatatelný důkaz, díky kterému bych se mohl přidat k těm chvalozpěvům všude okolo. Na druhou stranu ten konec měl něco do sebe... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David S. Ward .. Výtečný film a zasloužený král roku 1973. Nejen do detailu propracovaný scénář snese označení par excelance. Režisér George Roy Hill si do ústředních rolí opět vybral duo Paul Newman – Robert Redford a sázka na tuhle katru se plně osvědčila. Z herců vytáhl maximum a na oba je radost pohledět. Velmi přesná je taktéž dobová atmosféra a přesně zvolený soundtrack. Ani několik drobných slabších chvilek neruší a špičková kvalita ostatních atributů je bezproblémů poráží. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy o veľkých podvodoch, ak majú byť kvalitné, si vždy pýtajú dobre prepracovaný scenár, ktorý v tomto filme nechýbal. Ono sa toto Hillovo majstrovské dielko vezie vlastne skoro na rovnako rýchlej lodi ako filmy podobné 'Ocean's Eleven' alebo 'The Italian Job', len nech tie filmy robia čokoľvek, tento dopláva do cieľa vždy oveľa skôr. Netreba k tomu vymakanú techniku, ani všetky hollywoodske hviezdy. Stačí chytrá myšlienka so správnou partičkou sympatických hercov a vezie sa to samo. A ten zvrat v závere sa mi ešte stále omieľa v hlave. Podobne ako chytľavá klavírna hudbička. Jaj, no nie nadarmo sú tie hviezdičky. 95%. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Technický školitel ve filmu jednou zastoupil ruce Henryho Gondorffa (Paul Newman). Bylo to při karetním triku. (Kulmon)
  • Robert Shaw (Doyle Lonnegan) si zlomil kotník, a proto jeho postava kulhala. (Kulmon)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama