Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (442)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Three Little Birds - Sean Paul/Ziggy Marley [3:36] ,2. Car Wash - Christina Aguilera/Missy Elliott [3:49] ,3. Good Foot - Justin Timberlake/Timbaland [3:56] ,4. Secret Love - JoJo [3:59] ,5. Lies & Rumors - D12 [4:20] ,6. Got To Be Real - Mary J. Blige/Will Smith [3:33] ,7. Can't Wait - Avant [3:43] ,8. Gold Digger - Ludacris/Lil' Fate/Bobby V [3:47] ,9. Get It Together - India Arie [4:54] ,10. We Went As Far As We Felt Like Going - Pussy Cat Dolls [3:51] ,11. Digits - Fan_3 [3:41] ,12. Sweet Kind of Life - Cheryl Lynn [3:59] ,13. Some of My Best Friends Are Sharks - Hans Zimmer [3:25], ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá animační pohádka, která mě vyděsila možná trochu přehanností života rybiček. Obsahuje pár výborných vtípků (at už prodejnu ryb, billboard apod.), ale jinak celkově příběh je nudný a pomalý. Postavy se nijak úžasné nerozvíjí. Film o looserovi, který chce být jedním z horního útesu a udělá proto vše, včetně lhaní všem obyvatelům. Celé to skončí "nečekaným" happyendem. Průměrný film se slušnými chvilkami. ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodovka, misty docela vtipna a moooc hezky se nato vsechno kouka (poprvy me pripadaly ryby sexy :). samozdrejme ze dabovana verze stoji za hovno, kdo proboha vybira pro 2 hlavni role "herce", ktery maji uplne stejny hlasy? a nebo chteli usetrit a delal to jeden? original je o necem jinym, a prave ten hodnotim za ***. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S moderními animáky už mám delší dobu problém v podobě podbízivé autorské snahy zavděčit se i dospělému publiku a to mnohdy na úkor toho dětského. U příběhu vegetariánské paryby z mafiánské komunity paktující se s hip hopovým skalárem s nasazovacími zlatými zuby a cenou Grammy na poličce to bylo více než markantní a já se (přesto) v tom slaboduchém podmořském světě r´n´b fauny ošklivě nudil. Až tak, že jsem začal uvažovat o vzrušujícím povolání sčítacího komisaře pro všechen oceánský plankton.. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Ještě, než tento animovaný snímek vznikl, se počítalo s tím, že se bude všem líbit. Obsadíme samé hvězdy, připodobníme je k rybám a budeme děsně cool. Pardon, ale úspěch se dostavuje až po ohlasech diváků, ne ještě před natočením. Jinak to nebylo tak špatné. Klasický scénář pohádky - Oscar je nadutá, namyšlená, cílevědomá rybka, kterou napraví nemilá zkušenost, při níž ale získá nové kamarády a zamiluje se do hodné, krásné, růžové rybičky, jíž ale konkuruje pyšná a ještě krásnější "skoro Pamela" Pochopili?:) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Skladatel Hans Zimmer se k filmu dostal poté, co řekl producentu Jeffreymu Katzenbergovi, že už nemůže pracovat na dalších epických filmech, ale chce složit hudbu k zábavnému animovanému filmu. (imro)
  • Když Lenny říká Frankiemu, že jsou chladnokrevní, tak se plete, protože zrovna jejich druh patří k výjimce. Jen čtyři druhy žraloků jsou totiž teplokrevní a Lennyho druh, Velký bílý, je jedním z nich. (Elisebah)
  • Někteří herci namlouvali své scény společně, což u animovaných filmů není běžné. (Elisebah)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama