Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

kingik 

všechny recenze uživatele

Některé názvy filmů nejsou bezpečné. Asi se podivíte, co tím myslím, ale tenhle film vám zamotá kebuli, než řeknete fáma. Je důležité sledovat děj, protože ten vás natolik zmátne a několikrát svede z cesty, až budete v závěru nevěřícně kroutit hlavou. Děj se moc vyprávět nedá, protože bych silně musel spoilerovat, proto je lepší si ho pustit nepřipravený a nečíst příliš komentáře kolem. Ale zase nějaká bomba to není. Je předně trochu seriálově natočený, o kvalitní kameru se postaral zkušený Andrzej Bartkowiak, ale David Guggenheim je režisér, který točí dost na jistotu, z jeho filmů je cítit, že to není nějaký zručný řemeslník. Nicméně, pokud film vidíte poprvé (podruhé ho s největší pravděpodobností absolvovat nebudete) má v sobě porci originality, je zajímavě vymyšlený, ale silným příběhem nevládne. 60% ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se musel podívat už jenom ze zájmu.Kamarád doporučoval(jak typické)a mě to nedalo a když se tenhle film objevil u nás doma,tak jsem ho se zvědavostí a značnou skepsí začal sledovat.Je to pěkný námět,ale spíš pro knihu,která se zaobírá psychikou člověka,lidské společnosti asds. než pro film.Až na ten (ta překombinovanost mě doslova kopla do řitě) konec se mi to líbilo,škoda jen,že je to takhle zabitý.Svižná teenagerovka na jedno použití,přesto jedna z těch nadprůměrných. ()

Reklama

demovka 

všechny recenze uživatele

Příběh utíkal hezky a promyšleně. Život chudých i bohatých studentů, kteří tráví volný čas na mejdanech, nebyl špatný. Jsou to tři mladí lidé, kteří spolu bydlí a drží spolu. Zrovna probíhají na přednáškách s oblíbeným učitelem lidské pomluvy a fámy. Po jenom večírku, kdy jde samozřejmě také o to, zda si užít či ne, se rozhodnou pracovat spolu a vypustit fámu o znásilnění jedné puritánské dívky Naomi jejím chlapcem. Jeden z trojice, bohatý Derek byl, ať už údajného nebo uskutečněného činu, svědkem. Fáma se šíří a díky studentům se k ní nabalují různé nepravdy. Naomi fámě uvěří, protože byla bez sebe, a vše začíná vyšetřovat policie. Vše se zamotává pro naši trojici, a ukazuje se, že Derek a Naomi se znají a mají pravděpodobně spolu podobnou zkušenost ze střední školy. Derek popře, že by byl býval Naomi na střední škole znásilnil, ale v současné době se kolem něj stahují jiné vážné problémy týkající se vraždy. Nakonec to postaví trojici proti sobě a Derek je tomu všemu ústřední postavou. Konec je překvapivý a naprosto nereálný. Grázlíkům ve skutečnosti vše prochází a nemusí se polepšovat. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Gossip je takové studentské dílko, takové filmové cvičení. Rejža prostě zkusil pár věcí zkombinovat do sebe, jestli z toho něco nevypadne. A hle- on vypadl docela slušný film. Tři spolubydlící na bytě a jeden z nich notorický lhář. Jak zjistit pravdu o lhářově podivné minulosti? Za vší hledej ženu. 60% ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z takového prostředí, mám rád filmy, kde jsou mladí rozmazlení a můžou si dělat co se jim zlíbí! Mám rád i to, když se na konci filmu ukáže, že je to všechno tak trochu jinak. A taky to, že z tak všední záležitosti, jako je drb, se udělá perefektní zápletka! Proč teda jen 3*? Od začátku tušíte, že se něco chystá, a přibližně v polovině filmu vám to pak dojde! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama