Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

kingik 

všechny recenze uživatele

Některé názvy filmů nejsou bezpečné. Asi se podivíte, co tím myslím, ale tenhle film vám zamotá kebuli, než řeknete fáma. Je důležité sledovat děj, protože ten vás natolik zmátne a několikrát svede z cesty, až budete v závěru nevěřícně kroutit hlavou. Děj se moc vyprávět nedá, protože bych silně musel spoilerovat, proto je lepší si ho pustit nepřipravený a nečíst příliš komentáře kolem. Ale zase nějaká bomba to není. Je předně trochu seriálově natočený, o kvalitní kameru se postaral zkušený Andrzej Bartkowiak, ale David Guggenheim je režisér, který točí dost na jistotu, z jeho filmů je cítit, že to není nějaký zručný řemeslník. Nicméně, pokud film vidíte poprvé (podruhé ho s největší pravděpodobností absolvovat nebudete) má v sobě porci originality, je zajímavě vymyšlený, ale silným příběhem nevládne. 60% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Fáma je stejný druh filmu jako Mělký hrob nebo Poslední večeře. Přesně na hranici mezi černou komedií a psychologickým thrillerem. A stejně dobrý. Zápletka (tři přátelé vypustí do světa fámu o své spolužačce, ta se šíří školou jako zvuk tamtamů, každý si k ní něco přidá a nakonec se jako bumerang vrací ke svým původcům) je tak výživná, že se nechce věřit, že to ještě nikoho nenapadlo. Doporučeníhodný film, jedině z pointy jsem měl pocit, že scénáristu napadla až na poslední chvíli. 80% ()

Reklama

Deftie 

všechny recenze uživatele

Slabučké štyri hviezdičky, ale keďže som od filmu toho veľa nečakala... Trojica hrala vcelku solídne, ale napriek tomu film pôsobí dosť lacno, neviem, aký bol rozpočet, ale ak nižší, tak dalo by sa to napísať na vrub jemu. Čo sa týka deja a hlavne konca, mám taký pocit, že scenárista a aj režisér chceli ulahodiť americkému publiku a naservírovať nejaké morálne posolstvo a víťazstvo tých dobrých, ktorí sú samozrejme od temer prvého momentu jasní a ten, čo sa zdal byť hajzel, napokon aj bol a práve to mi vadilo najviac. Nemám rada, keď hneď viem, kto je dobrý a kto zlý a že všetci nevinní sú skutočne nevinní, ktorým manipulácia je cudzia ako mne nemecké romantické filmy. Plusom však je krásne rozbehnutá psychológia postáv (ale nedokončená) a dopad klebiet nielen na ,,obete", ale aj na ,,vinníkov". ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z takového prostředí, mám rád filmy, kde jsou mladí rozmazlení a můžou si dělat co se jim zlíbí! Mám rád i to, když se na konci filmu ukáže, že je to všechno tak trochu jinak. A taky to, že z tak všední záležitosti, jako je drb, se udělá perefektní zápletka! Proč teda jen 3*? Od začátku tušíte, že se něco chystá, a přibližně v polovině filmu vám to pak dojde! ()

Verilla 

všechny recenze uživatele

Myšlenka zajímavá, pointa méně. Je to škoda, protože by se dal z tohohle tématu vytvořit hodně dobrý a poutavý snímek a místo toho před námi stojí teenagerovská představa, jak se pomlouvají v Americe na střední. Přišlo mi, že to ani nepřipomíná vysokoškolské prostředí, asi aby přilákali více diváků. Hudba byla ale opravdu skvěle devadesátková:-) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno