Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Fáma neni famóní film, ale má chytlavej děj. Co si budeme řikat - každyho sem tam nějakej ten drb zaujme, tak proč by nepodrbal i nějakou tu krávu nebo zmrda. To, že se to tady trošku vyhrotí, je jenom ku prospěchu a napětí se pne, až to začne byt pak trochu podezřely, takže se dá odhadnout, co bude dál, což je maličko škoda. Ale bavilo mě to. Ale né tolik, abych se na to dival ještě někdy jindy. ()

Verilla 

všechny recenze uživatele

Myšlenka zajímavá, pointa méně. Je to škoda, protože by se dal z tohohle tématu vytvořit hodně dobrý a poutavý snímek a místo toho před námi stojí teenagerovská představa, jak se pomlouvají v Americe na střední. Přišlo mi, že to ani nepřipomíná vysokoškolské prostředí, asi aby přilákali více diváků. Hudba byla ale opravdu skvěle devadesátková:-) ()

Reklama

demovka 

všechny recenze uživatele

Příběh utíkal hezky a promyšleně. Život chudých i bohatých studentů, kteří tráví volný čas na mejdanech, nebyl špatný. Jsou to tři mladí lidé, kteří spolu bydlí a drží spolu. Zrovna probíhají na přednáškách s oblíbeným učitelem lidské pomluvy a fámy. Po jenom večírku, kdy jde samozřejmě také o to, zda si užít či ne, se rozhodnou pracovat spolu a vypustit fámu o znásilnění jedné puritánské dívky Naomi jejím chlapcem. Jeden z trojice, bohatý Derek byl, ať už údajného nebo uskutečněného činu, svědkem. Fáma se šíří a díky studentům se k ní nabalují různé nepravdy. Naomi fámě uvěří, protože byla bez sebe, a vše začíná vyšetřovat policie. Vše se zamotává pro naši trojici, a ukazuje se, že Derek a Naomi se znají a mají pravděpodobně spolu podobnou zkušenost ze střední školy. Derek popře, že by byl býval Naomi na střední škole znásilnil, ale v současné době se kolem něj stahují jiné vážné problémy týkající se vraždy. Nakonec to postaví trojici proti sobě a Derek je tomu všemu ústřední postavou. Konec je překvapivý a naprosto nereálný. Grázlíkům ve skutečnosti vše prochází a nemusí se polepšovat. ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Dějový zvrat na konci filmu je jedna z věcí, které mě nikdy nepřestanou bavit. A konkrétně tenhle film byl tak svěží a neobvyklý, že jsem se ani nenadála a byl konec. Celé to navíc vedlo k zamyšlení, co zmůžou pouhé studentské rozmary, klepy a naivita. Zdejší hodnocení je podle mě hodně skromné, na druhou stranu jsem aspoň moc neočekávala a překvapení mě neminulo.Víc takových! ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se musel podívat už jenom ze zájmu.Kamarád doporučoval(jak typické)a mě to nedalo a když se tenhle film objevil u nás doma,tak jsem ho se zvědavostí a značnou skepsí začal sledovat.Je to pěkný námět,ale spíš pro knihu,která se zaobírá psychikou člověka,lidské společnosti asds. než pro film.Až na ten (ta překombinovanost mě doslova kopla do řitě) konec se mi to líbilo,škoda jen,že je to takhle zabitý.Svižná teenagerovka na jedno použití,přesto jedna z těch nadprůměrných. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama