Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zapadákov kdesi v poušti. Množství pohřešovaných lidí a nikdo neví, co za jejich odliv z městečka může. Jen hrstka obyvatel v čele se šerifem čelí invazi čehosi, co není z tohoto světa. Boj o život může začít. Až příliš luxusní obsazení na béčkový film pracující s prostředky áčkového bijáku. Každý jistě zareaguje na Bena Afflecka v hlavní roli hororu, který nemá v jeho filmografii markantní zastoupení. Film se vybral akční cestou a ten, kdo by čekal větší počet lekaček, by měl vyhledat jiný horor. Rozjezd je pomalejší, ale napětí visí ve vzduchu a postupně se situace bude přiostrovat až bude hustější a hustější. Přece jen je znát, že film už vznikl na konci devadesátých let, a tak speciání efekty, ani způsob režie, příliš neohromí. Dnes už je přece jen divák v hororech se scifi prvky zvyklý na větší terno. Množství scén je tady zdařilých, tempo nevyrovnané, ale snaha o dynamiku i rozpohybování děje, je více než zjevná. Affleck si vyzkoušel hororový žánr a později se přesunul k náročnějším věcem. Tenhle snímek je už trocho zapomenutý. Přesto se hodí na váš filmový stůl, pokud jste ochotni vypnout mozek a pustit se do likvidace toho neřádu, co se ve městě usídlil, se šerifem a spol. Mé hodnocení: 60% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako třináctiletej dacan tak jsem u toho skoro nedýchal a hlavně první polovina pro mě byla neskutečně mrazivá. Děj se hrne kupředu vlastně hned od prvních minut a tak nemusíte čekat jako u jiných filmů třeba půl hodiny , než se to konečně rozjede. Kdepak tady uběhne cca pět minutek a už se dostavuje zneklidňující pocit, že v tomto městečku je něco fakt hodně špatně a občasné nalezení mrtvol tomu nasazuje korunu, že je něco fakt špatně. Když sestry potkaj poliše vedené Affleckem, tak si možná na chvilku oddechnou, že teď už jsou přece v bezpečí, ale chyba lávky a jede se dál. Vidím , že tady film docela propadl, ale to i třeba snímek Metro, který stejně jako toto žeru a nestydím se za to, takže já se bavil kdysi a i teď, film je mrazivej, ponurej a způsoboval mi tiky v oku, cukání hlavy a neschopnost dojít si večer na záchod...no tak fajn trochu kecám, ale dostalo mě to a rád se k filmu vracím. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jako (nutno dodat slabší) epizoda Akt X nebo Krajních mezí by se to možná dalo skousnout, ale na celovečerák je to fakt málo. Obsazení to má sice namáklý, ale po celou dobu se mě zdálo, jako kdyby to nikoho z nich ani moc nebavilo (vím, u Bena Afflecka se to těžko pozná :P). Ani se moc nedivím, že Phantoms zapadli do těžkého hororového průměru, zhruba od šedesáté minuty jsem začal klimbat a měl co dělat, abych to dokoukal do konce. Takže 1* za ujetého Schreibera a 0.5* za Rose (která tu ovšem taky byla taková nějaká mimo). Nuda nuda šeď šeď, 1.5* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,755,333Tržby Celosvetovo $-║ Príbeh do stratena, akoby nevedel kam sa ma po prvých 15minútach uberať. Aspoň že to obsadenie bolo na pohľad pozerateľné(Joanna Going, Rose McGowan). Film akoby chcel čerpať atmosféru zo všetkých možných horrorových delikates ako napríklad Votrelci, či barz aj seriálu Akty X ale pre neobratnú réžiu mu to proste nejde. /40%/ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, já vim, že to strašný a že to knižní předlohu uráží, ale mně se tenhle film, v mládí tak moc líbil a fakt sem se při něm bál. Navíc bubáka, tak trochu zastínil Liev Schreiber, který už od začátku, působil dost démonicky. A jo, veze se to, částečně na těch známějších hororech a snaží se z toho těžit, ale ty chapadla, sliz a další ohavnosti, sou prostě super, gore je dost výrazné a v tomhle ohledu se film, nemá za co stydět. Bonusem je Ben Affleck, který běhá po městě a dělá šerifa, to je prostě, tak moc...........tak hrozně moc. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama