Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

dANo 

všechny recenze uživatele

Tradične skvelý Al Pacino si spolu s ďalšími zaujímavými hereckými osobnosťami (najviac ma prekvapila a potešila epizódna rola Samuela L. Jacksona:) zahral vo filme, ktorý síce nemá nejaký brutálne zaujímavý scenár, ale diváka celkom slušne drží v napätí v štýle noir. Neľutujem tie necelé 2 hodiny, ktoré som strávil sledovaním tohto filmu... ;o) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Atmosférický krimithriller s excelentním Pacinem. Zajímavý a neobvyklý příběh diváka nechává v nejistotě a unáší nás po moři lásky až do nečekaného cíle. Come with me my love To the sea, the sea of love I want to tell you How much I love you Do you remember when we met Thats the day I knew you were my pet I want to tell you How much I love you Come with me To the sea, of love Do you remember when we met Thats the day I knew you were my pet I want to tell you How much I love you Come with me To the sea, of love Do you remember when we met Thats the day I knew you were my pet I want to tell you How much I love you I want to tell you How much I love you I want to tell you How much I love you... ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí newyorský polda, který utápí krizi středního věku v alkoholu, během vyšetřování série vražd potkává tajuplnou ženu, jež v něm znovu probudí vášeň a chuť do života. Jenže co když je ona žena právě tím hledaným vrahem? Sea of Love je takový nenápadný a zapomenutý film v Al Pacinově filmografii. Přitom vůbec není špatný. Jedná se o vydařený krimi thriller s pěkným hereckým obsazením (klasicky bezchybný Al Pacino, žhavá Ellen Barkin a hláškující John Goodman), napětím, romancí, špetkou erotiky a hlavně s chytře napsaným scénářem (nápad se seznamkou, vyústění případu). Silné čtyři hvězdičky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektivové Frank Keller (Al Pacino) a Teri Sherman (John Goodman) se vydávají po stopě sériového vraha (vražedkyně). Všechny oběti jsou muži v nejlepších letech, zastřeleni a v okolí vyhrává gramofon profláklou skladbu Moře Lásky. A taky si všechny oběti v poslední době dali inzerát do seznamky. Detektivové se shodnou, že jediným způsobem jak vražedkyni odhalit je, podat si vlastní inzerát. A tak se Frank seznamuje s vášnivou Helen, která naplňuje všechny indicie - jenže je tu problém, Frank se do ní zamiluje. Dokáže vraha odhalit dříve, než doplní řady obětí? ... Filmu vévodí jediná hvězda, a to Al Pacino. Tato role je mu napsána téměř na tělo (obdobně jako v pozdější Insomnii), a nijak si nedovedu představit v roli detektiva Kellera nikoho jiného. Ostatní mu jen tak přicmrndávají, a to ať John Goodman jako jeho kolega, či příjemná Ellen Barkin v roli Helen. Rozuzlení mne docela překvapilo, i když je vlastně jediné logické - ale pravda, čekal jsem leccos. Moře lásky je asi nejlepší film Harolda Beckera - i když jeho pozdější filmy nebyly špatné, tomuto už nesahají ani po kotníky.. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě skvělá kriminálka i když dnes už bychom k tomu možná pár negativních poznámek měli, ale vidět hrát charizmatického fešáka Al Pacina jeho detektiva a sexuální jiskření (a nejen to) mezi ním a slečnou podezřelou a to všechno s opravdu vydařenou atmosférou NY je stále super zážitek, který stojí určitě za zhlédnutí. A se sympatickým Johnem Goodmanem byli opravdu bezvadná dvojka, která se vzájemně skvěle doplňovala. Jo, čtyřka jak vyšitá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)

Reklama

Reklama