Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

šerminator 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako policajt - to už jsem někde viděl. A hle ono to stále funguje! Pravá policejní pecka jak má být a s docela nečekaným závěrem. Film je i lehce vtipný, i napínaný. Al Pacino velice kvalitní - jako vždy, taktéž velmi sympatický Goodmen, krásná (H)Ellen. Není to žáden velkofilm, který by mě nějak extra sebral, ale taková poctivá stará dobrá amerika. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný snímek se skvěle natočenou a delikátní erotikou. Ústřední dvojka policistů, vztah mezi Pacinem a Ellen Barkin, režie, kamera - vše je v naprosté rovnováze. Neo-Noirový nádech je znát v nádherné 18+ scéně, která je decentně nasvícena a za oknem prší. O "Sea Of Love" bych asi bohužel okem nezavadil, nebýt v něm mého adorovaného nerváka. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Pil, žil ji. S chutí. Hltal tu závrať. Kapitán kotvící v této lodi. Namočil se do hlubin, mezi slastné výkřiky. Dostatečně se napojil, aby nakonec naběhl na, dopadl akt vyvrcholení. Základní instinkt tenata černých vod. Ztracen v tůních vůně ženy. Byl to klam. Za labutími písněmi, refrénem Ofélie nemravné smrti stál. Hřmí, kvílí Orfeus. Jeho pád. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vcelku docela povedený thriller. Al Pacino opět nezklamal, a jakmile se na scéně objevil John Goodman, mne zaplavil klid a vědomí, že tohle je prostě ono a že to bude fungovat. Poté se Al seznámil s krásnou Ellen Barkin, a od té chvíle jsem po většinu filmu přemítala nad tím, zda je to tato blonďatá kráska, kdo tiskne spoušť nad nebohými muži v postelích, či jestli tvůrci nechystají na konec nějaké překvapivé rozuzlení. Nakonec to vypadalo tak, že jejich mysl byla již natolik vyčerpána, a proto se rozhodli k poněkud ukvapenému a nečekanému vyjasnění okolností. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný počin, v němž exceluje Al Pacino. Poněkud nesourodá dvojice detektivů pátrá po ženě, která má své milence po aktu vykostit jako to dělá černá vdova. Nejzajímavější pasáží z celého filmu je zcela jistě randění v italském bistru, kde člověk dostane buď masové koule v rajčatové omáčce či kulkou to temene. 75% Celosvětový příjem k 27. 7. 2018: $110,879,513, což je 5,84 násobek rozpočtu ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)

Reklama

Reklama