Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Scénář vypadal lacině, ale zdání občas klame. Jako správný detektiv, jsem provedla empirický výzkum s cca stovkou podezřelých, kde hlavní stopou byla stará ohraná deska. Vsadila jsem na jednoho koně a ten to nebyl. Uhá. Takže končím s indukcí a dedukcí a celou kriminalistikou a zanalyzuji herectví, to mi jde o něco líp. Co je jasné, ověřitelné a má neměnnou platnost je platforma AL PACINO. Dost dobří přihazovači - svůdná Barkin a "střízlík" Goodman. Musím uznat, že mají chlapci policajtští někdy hodně pikantní zážitky, viz akce Inzerát. Nejenže si oprášili techniky namlouvání, ale oba si i oprášili.... :-) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Al Pacino nikdy nezklame a jeho hlášky tady nemají chybu. Sexy polda a ještě k tomu vtipnej a opuštěnej, tak ten nutně potřebuje záchranu od blonďatý dračice Ellen Barkin. A žádnou kapku, ale rovnou moře lásky :-) Díky bohu za tyhle starý dobrý kriminálky, díky bohu za Ala, s ním to má pořád šťávu. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Asi nejerotičtější Pacinův film, takový Základní instinkt v neo-noir stylu. Pečlivě vytvářená atmosféra, déšť, noční New York, hra světla a stínu, hlavní postava potácející se od opilectví k vášni i podezřívavosti. Přesně takové filmy mám ráda a přesně takové filmové charaktery dokáží přitáhnout moji pozornost. A není to jen Pacino, kterému jsem dokonale rozuměla v každém okamžiku, ale i výborně mysteriózní Ellen Barkin a John Goodman v roli Pacinova parťáka, která mu dle mého názoru sedla ještě líp než postava v Big Lebowskim. A tak, i když Moře lásky nemá jednu scénu, která by mi i po letech utvěla v paměti, pečlivě budovaná atmosféra včetně pochopitelného logického a přitom zajímavého závěrečného rozuzlení vytvořily takový film, na který se v budoucnu ještě ráda podívám několikrát znovu. Pacino si zkrátka v době, kdy trávil na divadelním jevišti víc času než před filmovou kamerou, uměl projekty zatraceně dobře vybírat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi mrzí, že kriminální linku filmu, která byla v první části hodně dobrá postupně vytlačovala klasická vztahovka, resp. možná ne až tak klasická, ale prostě vztahovka na místo pátrání po vrahovi jsem se musel spokojit s krátkou scénou, která měla blíže ke krimi i když ty "lekačky" na chodbě to bylo zbytečný a po zbytek už jel scházení se a rozcházení se Franka s Helen. Al měl v té době životní formu, takže herecky je to kvalita by Pacino a Ellen taky rozhodně nepůsobí amatérsky, ale větší krimi dusno a vnitřní pschyologie hlavního hrdiny by filmu neublížilo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě skvělá kriminálka i když dnes už bychom k tomu možná pár negativních poznámek měli, ale vidět hrát charizmatického fešáka Al Pacina jeho detektiva a sexuální jiskření (a nejen to) mezi ním a slečnou podezřelou a to všechno s opravdu vydařenou atmosférou NY je stále super zážitek, který stojí určitě za zhlédnutí. A se sympatickým Johnem Goodmanem byli opravdu bezvadná dvojka, která se vzájemně skvěle doplňovala. Jo, čtyřka jak vyšitá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama