Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

uiu 

všechny recenze uživatele

Průměrná "detektivka", kde mě Al Pacino zklamal nejen výkonem, ale i tím, že do takového projektu šel. Ono to možná jako scénář na papíře vypadalo slibně, ale film jako celek je předvídatelné krimi, kdy Al Pacino s Johnem Goodmanem hledají vraha 3 mužů, kteří měli vždy společné to, že měli v novinách inzerát na seznámení (a že byla deska Sea Of Love v gramofonu není vůbec podstatné). Pustí se do hledání ženy, připraví past s vlastním inzerátem a věřte tomu nebo ne, ale Al Pacino se zamiluje do jedné ze slečen, které na inzerát odpoví a věřte tomu nebo ne, ale zrovna ona, za kterou by dal ruku do ohně bude mít něco s těmi vraždami společné. Promiňte ten spoiler, ale to napadne i hlupáka :) Očividná zápletka a romantické klišé mi do filmu s Pacinem nesedí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V 80. letech to Pačínovi zkrátka nešlo. Natočil geniální Scarface a pak už vlastně nic. V Moři lásky se zkouší znovu prodat roli detektiva, ale výsledek je tak napůl. Částečně se vlastně jedná o předchůdce erotického thrilleru, který o dost lépe později rozvinul Verhoeeven. Tady jsem měl místo toho pocit, že film se snad nakonec ani neuzavře, přotože pátrání ve filmu prakticky skončí už někdy v první polovině, stejně jako většina postav a děj se zaměří na zamilovaný pár. Nehrát v tom Al, tak film jde nekompromisně do kopru. 65% ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Pil, žil ji. S chutí. Hltal tu závrať. Kapitán kotvící v této lodi. Namočil se do hlubin, mezi slastné výkřiky. Dostatečně se napojil, aby nakonec naběhl na, dopadl akt vyvrcholení. Základní instinkt tenata černých vod. Ztracen v tůních vůně ženy. Byl to klam. Za labutími písněmi, refrénem Ofélie nemravné smrti stál. Hřmí, kvílí Orfeus. Jeho pád. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Skvělý Al Pacino v chytrém thriller, pozvolné tempo snímku mi vůbec nevadilo, naopak napomáhá vytvářet specifickou deštivou atmosféru nočního New Yorku, trochu to připomíná noir filmy, Ellen Barkin hraje skvěle a je opravdu sexy, rovněž postava obtloustlého hláškujícího parťáka Johna Goodmana do filmu skvěle pasuje a štěk Samula L. Jacksona taky mile potěší. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektivové Frank Keller (Al Pacino) a Teri Sherman (John Goodman) se vydávají po stopě sériového vraha (vražedkyně). Všechny oběti jsou muži v nejlepších letech, zastřeleni a v okolí vyhrává gramofon profláklou skladbu Moře Lásky. A taky si všechny oběti v poslední době dali inzerát do seznamky. Detektivové se shodnou, že jediným způsobem jak vražedkyni odhalit je, podat si vlastní inzerát. A tak se Frank seznamuje s vášnivou Helen, která naplňuje všechny indicie - jenže je tu problém, Frank se do ní zamiluje. Dokáže vraha odhalit dříve, než doplní řady obětí? ... Filmu vévodí jediná hvězda, a to Al Pacino. Tato role je mu napsána téměř na tělo (obdobně jako v pozdější Insomnii), a nijak si nedovedu představit v roli detektiva Kellera nikoho jiného. Ostatní mu jen tak přicmrndávají, a to ať John Goodman jako jeho kolega, či příjemná Ellen Barkin v roli Helen. Rozuzlení mne docela překvapilo, i když je vlastně jediné logické - ale pravda, čekal jsem leccos. Moře lásky je asi nejlepší film Harolda Beckera - i když jeho pozdější filmy nebyly špatné, tomuto už nesahají ani po kotníky.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)

Reklama

Reklama