Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Topco 

všechny recenze uživatele

Pacino tradične výborný a Goodman ako jeho parťák potešil. Dosť dlho to inak pôsobí ako predzvesť Základného inštinktu, aby sa to potom zmenilo na romancu, ktorej nie veľmi veríte. Vlastne, celý film ťahá Pacino a jeho herectvo očami. Nebyť jeho, idem s hodnotením tohto neo-noiru oveľa nižšie. Takto to ale zostáva vo vodách lepšieho priemeru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pomerne známa klasika z osemdesiatok, kde to spolu sluší Pacinovi a Barkinke.Bohužiaľ to nie je až tak napínavé, ako by mohlo, pretože celá zápletka stojí na tom, či to ona spáchala, alebo nie. Čiže je to 50 na 50 a rozuzlenie s ničím iným neráta. Čiže na nejaký moment prekvapenia zabudnite. Ale ono ide skôr o tých hercov a chémiu medzi nimi, ako o nejaký suspense pocit. Ale možno po čase, ak ho niekde budú vysielať, pozmením názor. VIDENÉ ZNOVA: Názor trochu mením, je to slušný triler, ktorý myslím chce povedať niečo o osamelosti ľudí a predovšetkým opustených žien v súčasnom veľkomeste. To ho robí značne nadčasovým. Len to vyústenie a záverečný súboj so záporákom pôsobí ako obohraté klišé. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem se koukal do programu, tak jsem uviděl fotku Al Pacina a nad tím titulek filmu Moře lásky. Říkal jsem si, že to je nějaký divný, Al Pacino a romantický film? (Já si většinou o filmech nezjišťuji nic dopředu, abych si mohl udělat svůj vlastní názor a nemyslel furt na to, kolik tu film má procent.) Tak jsem si to nahrál a dnes pustil. A byl jsem překvapen. Skvělá detektivka, které vévodí Pan Herec Al. Potěší i John Goodman a mini rolička Samuela L. Jacksona (já jsem věděl, že to byl on!!! :-)) Přiznejme si to, tenhle film sice není dokonalý, má pár slabých chvilek, ale přesto má tak skvělou atmosféru a hudbu, že tohle jsou dost možná ty nejlepší 4 hvězdy, které jsem kdy filmu na této databázi dal. Můžete se vsadit, že si tento film seženu a už budu připraven na to, že tohle fakt není romantika… :-) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný počin, v němž exceluje Al Pacino. Poněkud nesourodá dvojice detektivů pátrá po ženě, která má své milence po aktu vykostit jako to dělá černá vdova. Nejzajímavější pasáží z celého filmu je zcela jistě randění v italském bistru, kde člověk dostane buď masové koule v rajčatové omáčce či kulkou to temene. 75% Celosvětový příjem k 27. 7. 2018: $110,879,513, což je 5,84 násobek rozpočtu ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Sea of Love bohužel zůstalo někde napůl cesty mezi drsnou, erotikou prodchnutou kriminálkou a exkurzí do života jednoho znaveného, chlastu holdujícího poldy. Ten zvláštní milostným vztah mezi dvěma hlavními hrdiny se ale nepodařilo vytěžit naplno a postupně se rozmělnil až do bizarního, k atmosféře totálně nesedícího závěru ve stylu Tootsie (ať už to zní sebedivněji). Jinak Pacino a spol. výteční, o tom nemůže nikdo pochybovat. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno