Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

andrii 

všechny recenze uživatele

Pil, žil ji. S chutí. Hltal tu závrať. Kapitán kotvící v této lodi. Namočil se do hlubin, mezi slastné výkřiky. Dostatečně se napojil, aby nakonec naběhl na, dopadl akt vyvrcholení. Základní instinkt tenata černých vod. Ztracen v tůních vůně ženy. Byl to klam. Za labutími písněmi, refrénem Ofélie nemravné smrti stál. Hřmí, kvílí Orfeus. Jeho pád. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy se na ve filmu objeví femme fetale Ellen Barkin, je jasné, že to s tím vrahem nebude tam jednoznačné a odhalení skutečného vraha je tak překvapením. Zajímavé rozuzlení, napínavá atmosféra, trocha humoru, jiskření mezi Helen a Frankem a Pacinovi oči dělají z této romantické krimi nadprůměrnou podívanou. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí newyorský polda, který utápí krizi středního věku v alkoholu, během vyšetřování série vražd potkává tajuplnou ženu, jež v něm znovu probudí vášeň a chuť do života. Jenže co když je ona žena právě tím hledaným vrahem? Sea of Love je takový nenápadný a zapomenutý film v Al Pacinově filmografii. Přitom vůbec není špatný. Jedná se o vydařený krimi thriller s pěkným hereckým obsazením (klasicky bezchybný Al Pacino, žhavá Ellen Barkin a hláškující John Goodman), napětím, romancí, špetkou erotiky a hlavně s chytře napsaným scénářem (nápad se seznamkou, vyústění případu). Silné čtyři hvězdičky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podivný začátek, ale dejte mu šanci, když tu, náhle, Frank strhá pečeť na zárubních a vstoupí do bytu zabitého, začne hrát hudba, a vy rázem čekáte všechno. Ačkoliv Pacinova postava je víc než trošku psychopat a alkoholik, a některé dialogy spíš natahují než vysvětlují, atmosféra a postupně sílící příběh dělá z tohohle krimi thrilleru úžasnou podívanou. Dlouho jsem nebyl tak napnutý. Viděno v prvním dabingu z Barrandova. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Asi nejerotičtější Pacinův film, takový Základní instinkt v neo-noir stylu. Pečlivě vytvářená atmosféra, déšť, noční New York, hra světla a stínu, hlavní postava potácející se od opilectví k vášni i podezřívavosti. Přesně takové filmy mám ráda a přesně takové filmové charaktery dokáží přitáhnout moji pozornost. A není to jen Pacino, kterému jsem dokonale rozuměla v každém okamžiku, ale i výborně mysteriózní Ellen Barkin a John Goodman v roli Pacinova parťáka, která mu dle mého názoru sedla ještě líp než postava v Big Lebowskim. A tak, i když Moře lásky nemá jednu scénu, která by mi i po letech utvěla v paměti, pečlivě budovaná atmosféra včetně pochopitelného logického a přitom zajímavého závěrečného rozuzlení vytvořily takový film, na který se v budoucnu ještě ráda podívám několikrát znovu. Pacino si zkrátka v době, kdy trávil na divadelním jevišti víc času než před filmovou kamerou, uměl projekty zatraceně dobře vybírat. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)

Reklama

Reklama