Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Poslední šestidílná série adaptace příběhů Sherlocka Holmese z pera sira Arthura Conana Doyla vznikla v roce 1994 a byla poznamenaná zhoršujícím se zdravotním stavem představitele hlavní role Jeremyho Bretta, trpícího bipolární poruchou, která herce nesmírně vyčerpávala. S přičtením následků revmatické horečky, slabého srdce a silného kouření byl nucen na place nosívat kyslíkovou masku a jednou během natáčení dokonce zkolaboval. V některých případech si jeho zdravotní komplikace vyžádaly i upozadění jeho role na úkor ostatních postav, ale sérii se mu i přesto podařilo statečně dotočit. Zemřel pak rok poté v září 1995 na selhání srdce ve věku 61 let. V roli slavného detektiva vyřešil celkem 41 případů a do dnešních dnů je považován za jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Cimr k tomuto seriálu (2)

Zlatý skřipec (1994) (E03) 

Jak prosté je udělat skvělou atmosféru a příběh, ke kterému se budete rádi vracet (především za bouřky schouleni pod peřinou)! Stačí déšť, noc, tajemná vražda, rozlehlé sídlo, tajné chodby.. Pro milovníky anglických detektivek povinnost. ()

Mazarinův drahokam (1994) (E05) 

Asi nejhorší díl Sherlocka Holmese. Totiž, krása tohoto seriálu spočívá hlavně na dvou faktorech - brilantně vykreslené atmosféře Anglie přelomu 19. a 20. století a na hereckém mistrovství charakterního Jeremy Bretta jako Sherlocka Holmese. A právě ten druhý faktor v tomto případě selhává. Sherlock na začátku odjíždí kamsi na rekreaci a případ za něj musí řešit jeho bratr. Úplně jiný případ (v knize se jmenuje Tři Garridebové) řeší Watson a nakonec se to všechno podivně propojí a nakonec se objeví Sherlock, aby řekl jednu větu.. Nevím, tenhle díl jsem moc nepobral. Brett si vzal dovolenou nebo co? ()

Reklama

Reklama