Reklama

Reklama

Studentka Naina, které se neúspěšně dvoří sukničkář Rohit, zjistí, že do protějšího domu v jejich newyorské čtvrti se přistěhoval trochu oprsklý, ale sympatický Aman a milostný trojúhelník je rázem na světě. Tentokrát s poněkud neobvyklým rozuzlením. (5150)

Zajímavosti (9)

  • Muž, který byl na začátku filmu s mladou Nainou (Preity Zinta), je ve skutečnosti kameraman filmu Anil Mehta. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. listopadu 2003 v New Yorku. (ČSFD)
  • Príprave venovali tvorcovia veľkú pozornosť. Scenárista Karan Johar strávil v New Yorku mesiac a pol študovaním miestnych ľudí a ich životného štýlu, vrátane indickej komunity. Často sedával dlhé hodiny v Central Parku a iba pozoroval všetko, čo bolo k videniu. Režisér Advani zasa analyzoval newyorskú atmosféru z filmov Woodyho Allena alebo Martina Scorseseho. (classic)
  • Samotné nakrúcanie ohrozila hneď štvrtý deň choroba Shahrukha Khana. Herec navrhoval, že z projektu odstúpi, ale režisér a scenárista mu povedali, že počkajú. Trvalo to pol roka, než bol Shahrukh znovu v poriadku. Medzitým sa nakrúcali niektoré scény bez neho, a to nie v New Yorku, ale v kanadskom Toronte. V Amerike sa nakrúcalo až potom, keď sa ku štábu opäť pridal Shahrukh Khan. (classic)
  • Film mal veľký úspech u indických divákov, stal sa v roku 2003 druhým najvýnosnejším snímkom. Ohlas vzbudil i mimo zem svojho pôvodu a zabodoval i v britskom rebríčku. (classic)
  • Prijať rolu Jennifer sa zdráhala i Jaya Bhaduri, ďalšia veľká bollywoodská hviezda a manželka Amitabha Bachchana. Názor zmenila, keď ju režisér uistil, že snímok bude nakrútený v štýle jej obľúbených režisérov Hrishikesha Mukherjeeho a Gulzara. (classic)
  • Ako o Naine sa uvažovalo i o Kareene Kapoor, tá sa ale nedohodla na platových podmienkach. (classic)

Reklama

Reklama