Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Derek 

všechny recenze uživatele

nie som nejaky echt obrovsky fanusik muzikalov a celkovo filmov o tancovani, ale sem tam sa mi nieco paci (klasiky typu dirty dancing, grease...). footloose je celkom pohodicka film s prijemnymi pesnickami z ktorych vsak len par nezostarlo (napriklad v porovnani s grease v ktorej co piesen to kultovy hit), so slusnym baconom a hlavne lithgowom ktory dokazuje ze psychopati mu idu najlepsie (aj ked tu hra pastora:-) ) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Z tanečního a hudebního hlediska teda nic extra, ale Footloose neskutečně táhne John Lithgow jako pastor, co se musí smířit s tím, že nemůže kontrolovat každou vteřinu života celého města a především své dcery. Bez něj by šlo jen o další 80's teenagerskou komedií o dospívání, i když překvapivě drsnou a s jedním sakra odvážným kaskadérským kouskem. Jo a Sarah Jessica Parker byla zamlada docela roztomilá :-) ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Mladej Kevin Bacon přijíždí z velkoměsta do zapadákova, kde je nucen čelit striktním pravidlům dospělých a zákazu jakéhokoliv tance. A jelikož rokenrol je hudba Ďáblova, čeká floutka s rozcuchaným účesem trnitá cesta přesvědčit místní pánbíčkáře k znovuobnovení poslechu hudby a vlnění boků do tanečních rytmů. Podaří se mu to? Dokáže získat srdce pastorovy rebelující dcery? Zvládne se začlenit mezi zdejší venkovské balíky? Mám tyhle staré středoškolské kousky rád… i přestože je tady ten rokenrol více šmrncnutý do popu. Zamrzí proto docela odfláknuté finále, protože hodinku to šlape dobře. No, a když už se v Pomádě mládež vyzývala na duely v kadilacích, tak ani zde nesmí podobné souboje chybět. Jen ty nablýskané kadilaky nahradily rezavé traktory. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jako tu již několikrát zaznělo - přemýšlím, zdali znám nějaký "taneční" film, kde se tancuje tak málo jako tady :D :D Píseň Footloose je dobrá - chytlavá - ok..ale jako že byste na ni museli vidět tancovat lidi na začátku a na konci filmu...Tak jako tím si film nahrabal dalších 10minut k dobru :D :D :D Film mi přijde stejně "vydlákovskej" jako samotné městečko...Ten film je pro mě neskutečná fraška a ani herecké výkony to nezachraňují...Vlastně - ten film - safra...lepší by bylo, kdyby nebyl :D :D :D A jeho předělávka? Radši ani nechci vidět - to by byla další ztráta času :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem si ani jistý proč, ale prostě mě dostalo zachycení doby, místa, tance, stejně jako uvědomění si, že fanatismus ve víře je nesmyslný. Kevin Bacon je tu jako rebel, ale takový milý, stejně jako je milý celý film. Trochu to v sobě má něco z "Horečky sobotní noci", ale bez těch vyloženě temných odstínů. Škoda, že tanečních scén není mnoho. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Původně se s režií filmu počítalo s Michaelem Ciminem. Byl ale studiem vyhozen poté, co požadoval zálohu 250,000 dolarů na přepsání celého scénáře. Celkový rozpočet filmu byl velice nízký - jen 7.5 miliónu dolarů. (FilmFan24)
  • Film je volně inspirován životem farmářské komunity v Elmore City v Oklahomě. Ještě v roce 1978 byl v tomto městečku zakázaný tanec. Zákaz trval už skoro 90 let a skupině středoškolských studentů se podařilo situaci změnit. (FilmFan24)

Reklama

Reklama