Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

kamigava 

všechny recenze uživatele

Malé, komorní drama o jednom přistěhovalém rebelovi, který se snaží znovu "zlegalizovat" tanec na usedlém venkově. Kevin Bacon tančit umí a spolu s energickou hudbou 80. let ve mně vyvolal taneční euforii, že jsem se chtěl zvednout ze židle. Footloose není ale jenom o tanci, jde v něm spíš o to umět si stát za svým a přemluvit ostatní, aby udělali správnou věc. Na druhou stranu mě také zaujala postava reverenda Shawa, který se snaží svoje město chránit před alkoholem, drogami a samozřejmě tancem, který je s tím vším spojený. Nakonec začně ale pochybovat nad svým dogmatickým učením, začně mladým lidem včetně jeho dcery věřit a ustoupí. Vše dobře dopadne a všichni mohou opět tančit. Samotného tance tu moc není, ale živá hudba to táhne dopředu. Není to nějak výrazný film v rámci žánru, ale "podprůměrný" taky napsat nemůžu. Znám lepší taneční fláky té doby. 60 %. PS: Sáru Jessicu Parker moc nemusím hlavně kvůli seriálu Sex ve městě, ale tady je mi sympatická. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Bejkn ako fešný nebojácny tanečník? Prečo nie?! Jeho vábivé pohyby lahodili mojim očiam a parádna hudbička, na ktorú sa vlnil, potešila zase moje uši. Párkrát som si u toho aj dupla nožkou a luskla prstami. Na chvílu som si aj predstavila, aké by to bolo, byť v jeho náručí. Len pastorova dcéra nemusela vyzerať ako transvestita. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia, proč je na světě tolik prostopášnosti, tolik neúcty k Pánu a jeho Zákonu? Viděli jste to také? Řeknu Vám, taková zhůvěřilost, to je ale taková zhůvěřilost ten tanec! Ptáte se, bratří a sestry, jak budeme postupovat dál, jaký zaujmeme postoj? Vězte a buďte poslušní, dávám Vám za úkol vyhnout se Hříšnému tanci, vyvarovat se Horečky sobotní noci, zakazuji Vám vstoupit Na parket. Rock'n'roll ve Vás akorát probouzí chlípné myšlenky, činí z Vás Maniacy, kteří jen řvou, rvou se, opíjí se, drogují a smilní. Ano, nezoufejme již, spása je nám všem blíž, než se může na první pohled zdát. Budete-li dbát mých rad, budeme úspěšní! S láskou na mne pak budou vzpomínat všichni ti, jenž budou s anděly na nebesích pět Hosanna, navěky s úctou, bratr K, váš neselhávající morální kompas. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli znám nějaký taneční film, v němž se tancuje méně, než tady. Protože tady toho dancu opravdu moc nenajdete. Určitě tu ale najdete Bacona rebelujícího na maloměstě pro holku, která by mu snad jednou mohla roztáhnout nohy, aby zjistil, zda tam má taky takový nafoukaný háro jako na hlavě. A celý film je vlastně o tom, jak se kvůli tomu snaží okouzlit jejího puritánskýho fotříka a srazit na kolena jejího namyšlenýho "já jsem ale alfa samec" fráju, Nic víc, nic míň. Ale koukat se na to dalo. A docela to i odsýpalo. Páč Bacon bejval zamlada celkem sympaťák a trvalá Lori Singer je fakt neoblomná! ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Mladej Kevin Bacon přijíždí z velkoměsta do zapadákova, kde je nucen čelit striktním pravidlům dospělých a zákazu jakéhokoliv tance. A jelikož rokenrol je hudba Ďáblova, čeká floutka s rozcuchaným účesem trnitá cesta přesvědčit místní pánbíčkáře k znovuobnovení poslechu hudby a vlnění boků do tanečních rytmů. Podaří se mu to? Dokáže získat srdce pastorovy rebelující dcery? Zvládne se začlenit mezi zdejší venkovské balíky? Mám tyhle staré středoškolské kousky rád… i přestože je tady ten rokenrol více šmrncnutý do popu. Zamrzí proto docela odfláknuté finále, protože hodinku to šlape dobře. No, a když už se v Pomádě mládež vyzývala na duely v kadilacích, tak ani zde nesmí podobné souboje chybět. Jen ty nablýskané kadilaky nahradily rezavé traktory. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Hlavní roli Rena MacCormacka měl původně hrát Christopher Atkins. Jedním z oslovených herců na roli Rena byl i John Travolta, který okamžitě odmítl. Dalšími kandidáty na hlavní roli byli Tom Cruise a Rob Lowe. Šéf castingu byl nadšený z Cruisova slavného tanečního výstupu ve spodním prádle ve filmu Riskantní podnik (1983), ale z obsazení sešlo, protože Cruise v tu dobu točil film Správná hra (1983). Lowe byl na zkouškách celkem třikrát, podle režiséra měl ten správný vzhled a taneční nadání, ale bohužel si zranil koleno a musel se role vzdát. Poté, co režisér viděl film Bistro (1982), přesvědčil producenty a obsadil Kevina Bacona. (FilmFan24)
  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)

Reklama

Reklama