Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Z tanečního a hudebního hlediska teda nic extra, ale Footloose neskutečně táhne John Lithgow jako pastor, co se musí smířit s tím, že nemůže kontrolovat každou vteřinu života celého města a především své dcery. Bez něj by šlo jen o další 80's teenagerskou komedií o dospívání, i když překvapivě drsnou a s jedním sakra odvážným kaskadérským kouskem. Jo a Sarah Jessica Parker byla zamlada docela roztomilá :-) ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak jako zákazazem zpěvu v půlnočním království, se snaží tenhle osmdesátkový brak, prezentovat svůj zákaz tance. Tak jako královský výběrčí daní, působil spíš jako bandita, tak i zde stejně působili zástupci zákona zabavující hlasitě vyhrávající kontraband v podobě popových audiokazet. A to vše ve jménu fanatického pánbíčkáře, kterému zjevně při snaze ochránit své stádečko, přeskočilo. Jednoduchý děj, 3 songy hrající pořád dokola, že bych je zakázal sám a tancující tlupa pubošů, která se v závěrečném finále, proměnila z bandy prkených vidláků v mistry break dance. A ještě jedna věc. Travolta k Pomádě tak něják patří, ale vidět tady Bacona vlnit se jak žížala Jůlie :-) no pro mne už to bylo asi moc. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Těžký, přetěžký kýč, na který se sice krásně kouká, ale příběh je totálně stupidní (nebo si umíte představit, že by někde někdy mohl být zakázaný tanec?). Naštěstí to zachraňují Kevin Bacon, který dobře hraje i tančí a hlavně John Lightgow, který vytvořil hodně zajímavou postavu. A hlavně pár nezapomenutelných hitů (Footloose, Holding Out For The Hero, Let´s Hear It For The Boy - klasiky, které nezestárly, aspoň pro mě ne) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mladičký Kevin Bacon se se svými rodiči přistěhuje do městečka, kde radní zakázali hudbu a tanec. On má ale tanec a hudbu rád, a tak svým úsilím a charismatem docílí, aby se ve městě konal školní ples. Příjemný film s hudebními a tanečními vložkami, kterému vévodí rock a pop osmdesátých let s titulní písní od Kenny Logginse v čele. Kdo má rád Kevina Bacona a chce vidět, jak v mládí tančil, je tento film pro něj povinností. Teenagerovští fanoušci Zaca Efrona zase mohou vidět, z koho jejich miláček čerpal. Protože podoba tohoto filmu s tanečními filmy Zaca Efrona je více než nápadná. Jinak tedy velice příjemný film, ve kterém se, podobně jako v "Městečku Pleasantville", řeší mezigenerační spor a otázka svobodné volby. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Hlavní roli Rena MacCormacka měl původně hrát Christopher Atkins. Jedním z oslovených herců na roli Rena byl i John Travolta, který okamžitě odmítl. Dalšími kandidáty na hlavní roli byli Tom Cruise a Rob Lowe. Šéf castingu byl nadšený z Cruisova slavného tanečního výstupu ve spodním prádle ve filmu Riskantní podnik (1983), ale z obsazení sešlo, protože Cruise v tu dobu točil film Správná hra (1983). Lowe byl na zkouškách celkem třikrát, podle režiséra měl ten správný vzhled a taneční nadání, ale bohužel si zranil koleno a musel se role vzdát. Poté, co režisér viděl film Bistro (1982), přesvědčil producenty a obsadil Kevina Bacona. (FilmFan24)
  • Kevin Bacon se zajímal o hlavní roli ve filmu Christine (1983) podle románu Stephena Kinga ve stejnou dobu, kdy dělal zkoušky na "Footloose". Producenti jej přesvědčili, aby se role ve filmu Christine vzdal a raději přijal hlavní roli ve Footloose. (FilmFan24)
  • Režisér chtěl pro Kevina Bacona radikální sestřih. Plánoval mu nechat udělat punkové číro, ale producenti to zatrhli. Ale dovolili najmout extravagantního a jednoho z nejdražších kadeřníků. Před začátekm natáčení došlo na střih a Kevin Bacon musel mít na žádost kadeřníka zavřené oči. V jeden moment se ale Baconovi podařilo otevřít jedno oko a podívat se a byl v šoku z toho, že i sám kadeřník měl oči zavřené a tvořil účes jen pomocí hmatu. (SpaceOdyseus)

Reklama

Reklama