Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Matli 

všechny recenze uživatele

Nebýt Strážců galaxie, tak jsem tento film neviděl:-) Ale jinak celkem příjemné pokoukání na 30 let starý film, který není tak špatný. Hodně mladej Kevin Bacon, Sarah Jessica Parker a hlavně John Lithgow, kterého neznám jinak než jako Trinity Killer z Dextra :-) Písničky chytlavý a toho tance tam zase tolik není, naštěstí. 58% ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný hudebně taneční snímek. U nás byl v roce uvedení takřka neznámý, ale na západ od našich hranic mládeží uctívaný kult. Díky rakouské televizi a rozhlasu jsem tehdy alespoň zaznamenal ústřední hit Kennyho Logginse. Až po letech v souvislosti s uvedením stejnojmenného remake do amerických kin Kevin Bacon přiznal, že na taneční scény měl dubléra... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jako tu již několikrát zaznělo - přemýšlím, zdali znám nějaký "taneční" film, kde se tancuje tak málo jako tady :D :D Píseň Footloose je dobrá - chytlavá - ok..ale jako že byste na ni museli vidět tancovat lidi na začátku a na konci filmu...Tak jako tím si film nahrabal dalších 10minut k dobru :D :D :D Film mi přijde stejně "vydlákovskej" jako samotné městečko...Ten film je pro mě neskutečná fraška a ani herecké výkony to nezachraňují...Vlastně - ten film - safra...lepší by bylo, kdyby nebyl :D :D :D A jeho předělávka? Radši ani nechci vidět - to by byla další ztráta času :) ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Bejkn ako fešný nebojácny tanečník? Prečo nie?! Jeho vábivé pohyby lahodili mojim očiam a parádna hudbička, na ktorú sa vlnil, potešila zase moje uši. Párkrát som si u toho aj dupla nožkou a luskla prstami. Na chvílu som si aj predstavila, aké by to bolo, byť v jeho náručí. Len pastorova dcéra nemusela vyzerať ako transvestita. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován životem farmářské komunity v Elmore City v Oklahomě. Ještě v roce 1978 byl v tomto městečku zakázaný tanec. Zákaz trval už skoro 90 let a skupině středoškolských studentů se podařilo situaci změnit. (FilmFan24)
  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)
  • Scény, ve kterých se Willard Hewitt (Chris Penn) učí tančit, byly přidány do scénáře díky Pennovi, který skutečně tančit neuměl. (FilmFan24)

Reklama

Reklama