Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý venezuelský idealista prchá ze své země před revolucí. Odhodlá se odejít do hor a lesů v Amazonii. Zde potkává Rimu, ptačí dívku, která žije v souladu z přírodou. Oba se pak pokouší najít společnou cestu k lásce a úniku před násilím. (Terva)

Recenze (16)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Semtam si nejsem jistá, zda se jedná o kulisy z ruské pohádky, drogový rauš či dětsky prostou naivitu. Pojetí postav, které nedokážu definovat, ani skutečné ani snové, na mě moc dobře nepůsobí, možná trochu zombie? Miluji zvířata, tady působí jak obživlé vycpaniny. Audrey považuji za nejkrásnější herečku, no zjistila jsem, že moderní účesy, líčení a šaty jí sedí mnohem víc než přírodní styl. Zůstávám na rozpacích, bohužel. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vcelku zdařilá romance, která sice nenabízí zrovna oslnivý příběh, ale plně využívá prostředí, v němž se odehrává a hlavně (!) ústředního hereckého páru. Emocionální postava Perkinse, jeho projev a zjev jako takový zaujme (jenom rok před Psychem), potěší zvláště pěkná píseň v jeho výborném podání. Ale hlavní tahákem je nadpozemsky krásná Rima v podání výtečné Audrey, která na sebe strhává veškerou pozornost. Zpočátku toho moc nenamluví, ale o to se více hraje obličejem (ty oči!) a zároveň diváka fascinuje svým ladným pohybem po lese, stromech, který připomíná lesní vílu (baletní základy v sobě zkrátka nezapře, i když svoje jistě udělala i spolupráce s choreografkou Katherine Dunham). Jako zápor bych ale uvedl technickou stránku filmu, konkrétně poněkud amatérské snímání herců oproti vodnímu pozadí, na druhou stranu zase musím pochválit práci se zvířaty (úsměvná historie ohledně srnky). Celkově slabší, ale ještě 4*. ()

Reklama

MrJoda 

všechny recenze uživatele

No jako film to rozhodně zaujme, místy je to dost napínavé a výprava je také moc krásná. Už jen fakt, že se mírně šílená lesní žena Audrey provázená prťavou srnou zamiluje do Normana Batese, kterej fakt nádherně zpívá, je docela zajímavá představa. Každopádně (pozor spoiler!) to, že na konci pojde dokonce i ta srna mě docela dopálilo. Je to rozhodně dost zajímavá věc, ale na uklidnění to teda podle mě moc neni. A navíc to má fakt divnej závěr zavánějící duchařinou nebo šílenstvím. Ale ať radši posoudí každý sám... ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film. Nechápem jeho podhodnotenie. Mladík hľadá zlato a nájde oveľa väčší poklad - lásku. Zo začiatku som mal menší problem s Anthonym Perkinsom pretože tá výrazná stopa menom PSYCHO nešla len tak zmazať. Postupom času to však šlo a od scény, kde hral na gitaru a spieval (úžasne) ma úplne presvedčil. Audrey ako divožienka (vážne som použil toto slovo?) je úchvatná, ostatne tak ako vždy. Hudba je príjemná a 100 minutová stopáž je akurát. Mel Ferrer zvládol réžiu pomerne dobre. Prostredie je prekrásne. Príbeh je taktiež obstojný a má pekný záver. Aj keď by som Audrey radšej videl v Denníku Anny Frankovej, nevidím dôvod nedať minimálne 4* a nechápem hodnotenia 2* a nižšie. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Taková trochu "kitschig" pohádka z jihoamerické džungle... Můžeme jí vyčítat sentimentalitu, povrchnost, naivitu. Anebo se můžeme nechat unést příběhem o lásce, vždyť přece "... milovat je tak sladké! Probouzet se v tvém náručí, hledět si navzájem do očí!" - Mám pravdu, Rimo? https://www.youtube.com/watch?v=zEMe_Ei7PME ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Počas filmu sprevádzalo Rimu (Audrey Hepburn) sŕňa. Aby si zviera s herečkou vytvorilo puto, Audrey Hepburn si ho niekoľko týždňov pred začiatkom natáčania adoptovala. (TheRoller)
  • Nějaký čas se jako představitelka Rimy zamýšlela italská herečka Pier Angeli. (Myshkin)

Reklama

Reklama