Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivý příběh Evangelium podle Jana přináší režisér Philips Seville. Doslova drastická filmová adaptace Nového Zákona přeloženého společností The American Bible Society. Produkce Garth H. Drabinsky a Chris Chrisafis za Visual Bible International, Inc. Evangelium podle Jana proniká do podstaty Bible a přesně odpovídá jejímu textu, úchvatné drama, Janovo znázornění života, duchovního řádu, smrti a vzkříšení našeho pána, Ježíše Krista. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Dharter 

všechny recenze uživatele

Já, prosím pěkně, jsem ší'itský agnostik. A odmítám sionistické jakoby-náboženství (současné londýnsko-vatikánské křesťanství, současný ohebný sunnitský Islám z Saúdské Arábie; o téhle problematice víc píšu ve svém článku na mém webu). Používám pojmy ší'itští Enlilisté/muslimové a sionističtí sunnitští/křesťanští/judaističtí Enkiisté/satanisté. V mém pojetí tedy „bůh“ naproKLAMovaných křesťanů/židů/sunnitů je Šejtán, a ten celé lidstvo uvěznil v „hmotném, skutečném“ světě, a většinu lidstva, na nízkých stavech myšlení/vstřebávání, které brání snadno odproKLAMovat daného jedince. _ _ _ Pouze rukojmí vládnoucí sumersko-faraónské (šémitsko-chámitské) pokrevní linie mohou napsat, že film je hloupý. Pouze oni právě jsou hloupí. Film mi předal cenné informace, a jsem tomu vděčen. Nový Zákon (= judaistická, sio veze) jsem sice nečetl celý, ale mohu tvrdit, že tento film měl svou hloubku. Našel jsem však při sledování menší chybky - např. Ježíš (= prorok Isá, Ezau, kterého po vraždě na kříži přejmenovali sionističtí vrazi na Ježíše Krista) kráčel po mostě z dřevěných prken, a takové v té době nemohly existovat - ledaže by tam v té minulosti byl nějaký mimozemský/mimominulostní (z budoucnosti) zásah. Každopádně herecké výkony byly dobře odvedeny, a Henry Ian Cusick, aka Desmond z Lost, odhrál skvěle. ✔ ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Dávam 4 hviezdy z dôvodu, že na tento film je nutné pozerať bez predsudkov a to som spravil. Tvorcovia ponechali každý monológ i dialóg presne od slova do slova v takom znení, ako ho poznáme z Biblie. Nemôžme teda očakávať, že si niečo doplnia, prikrášlia, spravia film viac komerčným. Ide jednoducho o zdokumentovanie reality. ()

Reklama

Jimbopepo 

všechny recenze uživatele

Film sa strnulo drzi Biblie, a co sa neda stvarnit obrazom, to dopovie rozpravac. Minimalny autorsky vklad filmarov, kto cital Janovo evanjelium, tak cely pribeh pozna. Oproti knihe ma vsak film velku nevyhodu v tom, ze zlozitejsie pasaze si nemoze precitat 5x pre lepsie pochopenie, bo pretacat stale dvd omrzi :-))) Ukazalo sa, ze pokus o doslovne filmove prerozpravanie nie je tym najlapsim riesenim. Nadseny som nebol ani hereckym stvarnenim. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, provedení nudné. Jestli chtěli zaujmout a přiblížit biblické příběhy široké veřejnosti, měli se vyvarovat přílišné sterilitě a monotónnosti vyprávění. Neherecké výkony ani nekomentuji. Dlouho jsem zvažovala hodnocení a jelikož zaokrouhluji nahoru, mám tu sice kulhající, ale jinak pěkně červenou trojhvězdu. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Som dobrý pastier. Za svoje ovce život dám. Poznám svoje ovce a oni poznajú mňa..." Štvrté, teda posledné evanjelium, podľa mňa preniká najhlbšie do Ježišovho života a jeho učenia ( možno preto, že má gnostické prvky ). " V ňom bol život a život bol svetlom ľudí. A svetlo ( múdrosť ) v tmách svieti. Svetlo prišlo na svet, ale ľudia milovali tmu (nevedomosť ), lebo ich skutky sú zlé ." A preto dopadol tak, ako dopadol. Podľa biblie tak dopadnúť mal, aby zmyl Adamov hriech, a teda Judáš Iškariótsky splnil tiež nemalé poslanie. Tak, či onak, pre mňa veľmi silný príbeh o najmúdrejšom človeku, aký kedy chodil po tejto planéte. ( Kam sa hrabe Šalamún ). " Kto sa napije z vody ( múdrosti ), ktorú mu ja dám, nebude smädný naveky. A voda, ktorú mu ja dám, stane sa v ňom prameňom vody, prúdiacej do večného života. " ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama