Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nadšenecký projekt Byl Jsem Mladistvým Intelektuálem považuji za jednu pokud ne z nejlepších, tak rozhodně nejoriginálnějších českých komedií. A s nadšením konstatuji, že Choking Hazard by se svému nejstaršímu bratříčkovi v pohodě vyrovnal...kdyby celovečerní film neměl mít taky cosi jako děj:) Ale upřímně - za proslovy jehovistického pornoherce nebo slepého filozofa Dr. Reiniše nebo pro změnu nihilistického Vernera jsem ochotný na tuhle "drobnost" zapomenout a vézt se na vlně hlášek a absurdního českého pojetí zombie horroru od začátku až do konce. A mimochodem, při sledování jsem byl naprosto střízliv;) 80% a nikdy jinak. PS: Ono to tedy trochu vtipné je, protože humor na účet handicapovaných je vtipný takřka vždycky... PS2: POMO jako skriptka ve filmu o filmu je cool:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Ranou tvorbu Petera Jacksona mám docela rád. Trilogie Evil Dead Sama Raimiho má fakt něco do sebe. Ale tahle parodie upířích hororů je snad z jiného světa. Vlastně, co se divím, patří do české současné kinematografie.Tak dobře, je to film vzniklý z nadšení fanoušků tohoto žánru, pravda víc jak třicet let po vrcholu. Neměli mnoho peněz a mnozí dělali zadarmo. Aby si pojistili alespoň něco, obsadili tvůrci pár novinářů a kritiků. Rozhlásili, že jde o kultovní film ještě dávno před tím, než byl hotov. A pak šel film do kin a totálně propadl. Do filmu neobsazení kritici, ale i někteří obsazení Choking Hazard moc vřele nepřijali. Ne že by film neměl nadějné a zajímavé sekvence, ale celkově by vystačil tak na maximálně půlhodinovou hříčku. Nízkorozpočtová hororová zombie komedie – tenhle žánr vévodil ve světě v 70. a 80. letech, a dokonce režisér Pána prstenů takto začínal. Většinou šlo o pěkně černo-humornou zápletku se spoustou nechutných scén plných krve a vnitřností. Doposud novinář Marek Dobeš se pokusil si splnit svůj sen a natočil něco podobného v českých podmínkách o dvacet let později. Bohužel ve světě už se to hemží Úsvity a Soumraky mrtvých, takže jeho debut vyznívá nejen vedle těchto filmů, ale i celkově amatérských českých pokusů v kinech docela trapně. V opuštěném motelu Halali se setkala intelektuální hrstka obyvatel, kterou napadnou zombie myslivci. Intelektuálové se brání po svém – tedy intelektuálně, ale občas jim tato převaha nestačí. Hereckým výkonům jednoznačně vévodí Jan Dolanský a Jaroslav Dušek, Dáda Patrasová sem spadla z jiného televizního studia, ale celkově je výsledek špatný scenáristicky, herecky, kameramansky, někdy i střihačsky – a na rozdíl od nízkorozpočtových zombie komedií Petera Jacksona (kterému stačily dva baráky, místní konzum a útesy) skutečně neuvěřitelně pitomý humor, v němž najdeme asi jen dvě tři originalitky. ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Na překvapivě kvalitní technickou stránku se bohužel nabalila překvapivě nekvalitní herecká sebranka :) Sice jsem se bavil, ale přece jen to chtělo trochu přidat v hereckém, imho režisérském úsilí :) Nejlepší herci byli ale jednoznačně Dolanský, Neff a Baldýnský (jeho dvouvteřinová herecká kreace zanechala v mé duši hluboké stopy). No, jsem zvědavej na další díl a další herce :) (snad se do té doby naučim i jiné slovo než herec :D) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych hodil za hlavu, jestli v hodnocení zohledňovat spartánské podmínky realizace nebo ne. Myslím si, že jak klady, tak i zápory Choking Hazardu jsou úplně mimo tento problém a kde jinde než ve scénáři. Jeho první třetina je výborná, druhá dobrá a třetí nezvládnutá. Skoro jako by to p.Kopřiva psal na jeden zátah a ke konci usínal. :-) Ne, vážně, čekal jsem, že když tvůrcům tak záleží na tom, abychom se podrobně seznámili s postavami, budou to informace, které později přijdou vhod a ne že po vpádu zombivců do motelu už uvidíme jen rozličné pokusy o jejich likvidaci jako v Tomovi a Jerrym. A kromě toho je mi záhadou, proč se všechno to krmení tak drželo uvnitř motelu. Já vím, že venku bylo zombivců víc, ale takjy je tam větší manévrovací prostor. Mohli po nich třeba házet šišky. ;-) Nebo počkat, až přijde Dáda Patrasová. Vsadím se, že kdyby zazpívala Strašidýlko Emílek, zrůdy zchromené hrůzou prchnou zpátky do hvozdů. No dobře. Ale jestli si někdo zaslouží jednoznačnou, bezvýhradnou chválu, tak je to Jan Dolanský. S kamennou tváří zkušeného komediálního herce dokáže prodat každou repliku a v kontrastu s R. Izaiášem a ostatními vyniká jako jediný profesionál v obsazení. Dejte na mě, to bude jednou velká hvězda. 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nadšení pro film z toho přímo čiší, ale o nějaké zábavě nemůže být řeč. Zombie myslivci jsou jen trapný úlet. Těžko můžou vyrovnat dialogy, které tahají za uši a poslepované scénky, kde někdo bezhlavě pobíhá s kečupem na hlavě. Největší hvězdou je tak překvapivě Dáda, která jako jediná dokáže surfovat na parodické vlně, jenž smetla vše ostatní. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Členové filmového štábu si sami platili jídlo, ubytování i dopravu. (jenik71)
  • Choking hazard je vůbec první českou zombie komedií a zároveň prvním celovečerním filmem Marka Dobeše. (ČSFD)

Reklama

Reklama