Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak zábavné je pohrávat si s lidskými osudy a přelstít duchaplným hovorem a galantním žertováním jeden druhého! Tohle poznání svítí v krásných očích víly Sousio (H. Maciuchová) a jejího bratránka kouzelníka (F. Němec), když se opět po stu letech setkají. Musí se poohlédnout, jak se daří jejich lidským chráněncům, zoufale neohrabané šeredce Tritonce (B. Hrzánová) a okouzlujícímu princi Šarmánovi (M. Dlouhý). Snad by všechny pletichy, kterými se víla snaží pomoci své chráněnce, možná i vyšly. Nebýt jedné věci – osudové lásky, která vzplane mezi Šarmánem a nevlastní Tritončinou sestrou, princeznou Florinou (S. Laurinová). (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka nižší kategorie. Ani přebarevné kostýmy a originální pokrývky hlavy nemohly zakrýt levnou výpravu a nenápaditý interiér. Preiss příšerně přehrával počáteční truchlení a pláč, podobně Zawadská. Pak se sice zklidnili, ale dojem zůstal. Kostka jako průhledný intrkán. Ještě že to jako obvykle vtipná Maciuchová a elegantní Němec zachraňovali, i svými komentáři pod obraz. Hrzánová bohudíky ani v takové slátanině neztratila svou hubatost a bezprostřednost. Laurinová unylá a nezajímavá, alespoň pro mne. Michal Dlouhý až léty získává určité charisma, tady to ještě rozhodně nebylo. Šňůra perel a Dlouhého maska byla asi oříškem hlavně pro maskéry. Už jsem viděla lepší pohádky. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tahle pohádka mě neoslovila ani na víceré podívání. Je zbytečně zdlouhavá, příběh se vleče. Jeden bod dávám za skvělou hereckou kreaci Báry Hrzánové - ta je jak z nějakého psycho hororu. Odporná a zlá, až se vlasy ježí a přitom jsem jí v duchu fandila, když jí, chudince skvělé herečce, obsadili do protirole unylou a strašně slabou Sabinu Laurinovou, které se prostě fandit nedá, kdyby se člověk sebevíc snažil. Její Florina mi na nervy lezla úplně stejně, jak Tritonce......."Princezny si dají víno bílé? červené?...." - "Sekt" - odtuší suše Tritonka. ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Nevzhledná pohádka s odpornými kulisy a výrazy jako: pitomost, blbost, či státní převrat. Vzhledem ke kategorii kulisová pohádka a ne příliš rozvinutému ději je tento žblebt únavně dlouhý a ukecaný (hodina a půl!!!!). Maciuchová intrikuje, Maciuchová zakleje prince, Maciuchová zruší kletbu prince, Maciuchová potrestá zlé postavy (se kterými ale ze začátku intrikovala). Ostatní postavy včetně prince a princezny jsou tam jen na okrasu. Hlava nebere, jak vznikají takové scénáře. ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Byla by to asi trochu nudná záležitost, poněkud unylá Sabina Laurinová a neméně unylý Michal Dlouhý (nemůžou za to, takhle jim to holt scenárista napsal) mě úplně nebavili. Ale úžasné mrchy Valerie Zawadská a hlavně skvělá Tritonka krásně civilně hrající Báry Hrzánové z toho učinili pohádku, na kterou se vždycky ráda podívám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvakrát tak delší pohádka, než měla být - zbytečně dlouhá, zdlouhavá a natahovaná. Některé dialogy jsou zcela zbytečné a o ničem. Ano, chápu, že víla měla zjistit, že přestřelila a přiznat svou chybu, což ženy běžně moc nedovedou, ale potom je tam ještě linie s totálně divným a uplakaným králem, královnou, která bez perlí nedokáže použít make-up, princeznou, která sem spadla ze čtvrté cenové a těžko jí věřit, jak se chová jako poslední hospodská, unylým princem, který jen furt bulí a brečí a nic nedělá, a podobně unylou blonďatou princeznou, která se taky nijak aktivně moc nechová. Možná to byla původně psychologická sonda a někoho napadlo to přepsat na pohádku. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama