Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Slušná zábava. Skvelé herecké duo, všade prítomný humor ktorý síce po čase upadne do stereotypu a ukazujú sa neskôr v podstate len situácie medzi hluchým a slepým ale nevadí mi to, bavilo ma to ale keby tu bolo viacej humoru bol by som aj pridal o jednu hviezdu viac, ale obzvlášt v druhej polovici a pri zakončení filmu mi prišla kvaltia filmu o niečo klesla, ale celkovo ide je to veľmi dobrá komédia. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Lyons (Gene Wilder) a Wally Kerew (Richard Pryor) se stanou podezřelými z vraždy, kterou nemohli spáchat, protože jeden je hluchý a druhý slepý, ale kapitán Braddock (Alan North) si myslí něco jiného... Sexy herečka Joan Severance (Eve) ve filmu neukáže pouze své krásné nožky v punčochách. Kevin Spacey (Kirgo) nedostal tolik prostoru, aby něco předvedl. Kirsten Childs hrála Wallyho sestru Adele a je to její jediná role. ()

Reklama

domirovec 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená, ba přímo skvělá a hodně milá komedie s jedním z nejoriginálnějších komediálních námětů co jsem kdy viděl. Ze začátku jsem si myslel, že se bude jednat spíše o lehce hloupou a nikterak zajímavou situační ''komedii'', ale opak se stal pravdou. Skvělých scén je tam opravdu HROMADA, to se musí tvůrcům nechat, protože dokázali dát dohromady jednu vtipnou scénu za druhou a já se u všech tlemil od ucha k uchu. Pěkná kombinace akce a odlehčenějších scén je výborná a duo Pryor a Wilder jsou úžasní. Skvělý snímek. 5/5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokud se zrovna slepý s hluchým dětinsky neurážejí a nechovají jako nesvéprávní idioti (kteří popírají své hendikepy), tak jsou to vlastně docela sympaťáci. Mnohé jejich otřepané "osmdesátkové" estrádní výstupy už sice vyvanuly a pozbyly na vtipnosti, ale ve výsledku jim to dohromady pohodově šlape. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která těží především z originálního námětu. Dvojice hrdinů, z nichž první je zcela slepý a druhý zase zcela hluchý, se skvěle doplňuje v mnoha komických situacích. Ona většina vtipných momentů je založena právě na handicapu obou hrdinů a je až s podivem kolik skvělých nápadů dokázali takto tvůrci vymyslet. Do toho všeho nás navíc oba dva neustále zásobujou parádními hláškami, takže je o dobrou zábavu postaráno. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Kevin Spacey (Kirgo) má vo filme vyčnievajúcu cystu na ľavom líci. Nejedná sa o špecifikum jeho postavy, ale skutočnú cystu, ktorú mu neskôr lekári odstránili chirurgickým zákrokom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama