Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše paní je ideální objekt, kterej volá po zpracování." Taky jsem kdysi střílel skoro slepými, ale pak jsem pořádně nabil a dvakrát jsem se trefil. Nebo k nám domů přišel doktor, sochař či zahradník? Já vlastně ani nevím, ale trampoty pana hoteliéra, "oběť" paní hoteliérové a hádky zahradnických manželů mě celkem bavily. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco vysoké hodnotenie ma zlákalo k sledovaniu tohto jednoduchého, takmer anekdotického príbehu o kľukatých cestách pri napĺňaní túžby po potomkovi a najmä dedičovi. Źáner komédie potvrdzovali iba scénky medzi Vladimírom Menšíkom a Ivou Janžurovou. Inak to bola pomerne tuctová zábava, ktorá nenudila, ale ani nenadchla. Taká, maximálne trojhviezdičková zábava. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kam slunce nechodí, tam pošli Menšíka a nebo radši doktora, protože tam kam nechodí slunce, musí doktor. Tady to platí dvojnásob. Moc hezká historka ze života. Podobnou jsem už několikrát vyslechla v hospodě. Tam lidi v dobré náladě na sebe vyklepou všechno. Na té krásné plovárně, kam vplul Waldemar Matuška a okouzlil místní dámy, jsem se naučila plavat. Je to plovárna s restaurací Jureček v Říčanech. Pan Menšík opět nezklamal. S Janžurkou mu to pěkně klapalo. Mimo nich jsou i další herci, kteří se s nimi moc hezky doplňují. Mám tuto hříčku hodně ráda. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Diskrétní inseminační komedie v televizním provedení a ukázka, jak s malým rozpočtem udělat velký film, založený na drobném nápadu ANEB ...kam chodívají lékaři. Scénaristicky vypointovaný příběh se zvládnutým dramatickým obloukem i samozřejmě geniální herectví udržují přes předvídatelnost děje napětí. -"Maminka ti posílá podvlíkačky." -"Jako bych tě strojila do rakve. Nezapomeň na nás, tatínku. A né, aby ses nám tam, ty dobytku, zamiloval." ... Příklad profesní cti drobného řemeslníka: -"Já jsem poctivej člověk, já musím nejdřív vykonat dílo ... Rád bych byl do večera doma, musím ještě zalejvat kedlubny." ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák natočil tuhle televizní komedii podle námětu Vladimíra Menšíka, který si zahrál zároveň i nadsamce a otce deseti dětí, který má obšťastnit jednu paničku (překrásná Marie Drahokoupilová), aby mohla mít dítě, když její manžel je neplodný. Dokonalá hříčka a dokonalá herecká škola. Tady všechno šlape na plný pecky, není jediné hluché místo a lišák Liška hudbou válcuje. Kam slunce nechodí, tam chodí lékař, a to doslova! :D ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama