Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

misterz 

všechny recenze uživatele

Otázka morálky po Menšíkovsku - s láskou, nadhľadom a veľmi príjemným humorom. Vynikajúca bola aj Janžurová, ako dvojke im to skvele klapalo. Myslím, že tu ide o ideálny komediálny pár, ktorý vtedy u nás nemal konkurenciu. Táto podarená dvojka mala šťastie, že si ten zúfalý pán nepýtal peniaze späť, že bol rád že je rád. A nakoniec sa aj zázrak stal... Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní komediální film na poněkud košilaté téma. Elegantní, avšak stárnoucí ředitel hotelu pan Vika (I. Prachař) se svou půvabnou ženou M. Drahokoupilovou nemohou mít děti. Jelikož je vina na mužské straně, je po vzájemné diskuzi a souhlasu obou manželů přemluven k jistým výpomocným úkonům podle počtu dětí velmi plodný zahradník V. Menšík. Právě dialogy mezi Menšíkem, jenž se dokonce podílel na scénáři, a zejména jeho ženou skvělou I. Janžurovou patří mezi nejzdařilejší scény. Kromě těchto dvou manželských párů se výrazněji v komedii objevuje W. Matuška v roli bohémského a atraktivního sochaře a také J. Kemr, jakožto nečekaně schopný gynekolog. Kam slunce nechodí hodnotím jako jednoduchou komedii s vynikajícím hereckým koncertem Menšíka a Janžurové a současně jako nadprůměrné dílo režiséra I. Nováka. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco vysoké hodnotenie ma zlákalo k sledovaniu tohto jednoduchého, takmer anekdotického príbehu o kľukatých cestách pri napĺňaní túžby po potomkovi a najmä dedičovi. Źáner komédie potvrdzovali iba scénky medzi Vladimírom Menšíkom a Ivou Janžurovou. Inak to bola pomerne tuctová zábava, ktorá nenudila, ale ani nenadchla. Taká, maximálne trojhviezdičková zábava. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Dodnes jsem ani netušil o existenci tohoto parádního filmového dílka, v kterém dominuje Vladimír Menšík společně s Iljou Prachařem, jež doplňuje charizmatický Walda s Ivou Janžurovou a nelze opomenout "tichou vodu" pana doktora Kemra, který je v celé situaci dokonale zainteresován, byť se to na první pohled nezdá .. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: Julie Andrýsková: - "On ti nabídl peníze, když uděláš dítě jeho manželce?" Ondřej Andrýsek: - "Jo, je to blbost." Julie Andrýsková: - "Počkej, ty peníze by se nám moc hodily, pro rodinu to musíš udělat." Ondřej Andrýsek: - "Moc se mi nechce, ale dobře tedy." Julie Andrýsková: - "Ty kurevníku, ty chlípníku nemravná!" ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama