Reklama

Reklama

Hardball

  • Česko Tvrdá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gambler Conor O'Neill (Keanu Reeves) je po uši v dluzích. Od jednoho ze svých přátel ovšem dostane šanci, jak svůj závazek odpracovat: za 500 dolarů týdně má trénovat problematický dětský baseballový tým z chudého chicagského sídliště. Zpočátku sice neví, jak se s úkolem vypořádat a ani jej to příliš nezajímá, ale když své svěřence začne lépe poznávat, přestávají mu být lhostejní. Začíná projevovat opravdový zájem nejen o jejich učitelku angličtiny Elizabeth (Diane Lane), ale i o jejich sportovní a osobní problémy. Zoufalý trenér i podprůměrní hráči tak jeden ve druhém pozvolna nalézají cestu k lepšímu životu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Jak baseball, tak život je drsná hra. Ani v jednom nevíme, jak skončí. Život potulného sázkaře změní až partička kluků, kteří mají jediné, a to svůj baseballový tým. Sportovní snímky to mají vždy lehké, polovina filmu jsou ukázky sportu a to další nezbývá zrovna moc času. Ale Tvrdá hra mi přišla přeci jen lehce jiná, trošku více, než-li jinde se mi zdálo, že se hraje na hlavní postavu, což se mi líbilo. I tak je Tvrdá hra dobrým, lehce namyšleným filmem, který ale ví, co chce. Keenu Reeves jako učitel baseballu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ste v robote, nikto tam nie je, idete obedovať a v telke začína zase nejaká blbosť. Čo je vlastne ideálne. Pozerať Tvrdú hru s plným vedomím, respektíve naštartovaným mozgom je tak nepredstaviteľné, ako Slovák hrajúci baseball na špičkovej úrovni. Alebo ako Keanu s deckami na baseballovom ihrisku. To nemôže fungovať ani pri sebelepšom scenári a ten Tvrdej hry je ešte k tomu podpriemerný. Čo tu spoločne s Diane Lane hľadajú, nevedia ani oni sami. Keď ten malý štupel začal rapovať Notoriusa BIG, tak to bol ten správny wtf homerun. ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný snímok, ktorý síce napriek svojej trochu slabšej prvej polovici to vybalí v tej druhej a dôjde na naozaj hlboké emócie a situácie, ktoré by ste nečakali, že sa stanú. Za poslednú polhodinu a zvlášť koniec dávam 4. hviezdu, dlho som sa tak nerozcitlivel a nezamyslel sa nad tým, že šport nie je len o bitkách a súťažení, ale o tom krásnom pocite hrať. ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

No, Náhradnící s Keanu Reevesem byli mnohem lepším sportovním filmem. U Tvrdé hry je velkým mínusem to, že bez Reevese by to byla klasická nudná břečka. Jeho Conor O’Neill, velký gambler s mnoha těžkými dluhy byl jedním z plusů filmu. Dalším plusem bylo pozoruhodné znázornění vyrůstání v černošské čtvrti, v níž se černoši klasicky zabíjí mezi sebou. Samotný baseballový tým a jeho trénink v průběhu filmu byl čistý průměr. Jelikož je to dětské sportovní klišé, je to hned každému jasné, proč to nemohlo být lepší. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Conor jako (bohuzel nevyrazny a spatny Keanu Reeves) v roli zkrachovalce a sazkare dostane prilezitost sve dluhy odpracovat, kdyz bude trenovat baseball mlade problemove cernousky v jedne z nejnebezpecnejsich casti Chicaga. Ze zacatku chce jen vydelat prachy a vypadnout, ale postupne se mu trenovani zalibi a zacne i vyhravat. Ke konci dochazi k vrazde jednoho z hracu, ale tym nepadne na kolena a vyhrahe cely sampionat. Slabota, nekolikrat videna v lepsim provedeni 40% ()

Galerie (40)

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama