Reklama

Reklama

Hardball

  • Česko Tvrdá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gambler Conor O'Neill (Keanu Reeves) je po uši v dluzích. Od jednoho ze svých přátel ovšem dostane šanci, jak svůj závazek odpracovat: za 500 dolarů týdně má trénovat problematický dětský baseballový tým z chudého chicagského sídliště. Zpočátku sice neví, jak se s úkolem vypořádat a ani jej to příliš nezajímá, ale když své svěřence začne lépe poznávat, přestávají mu být lhostejní. Začíná projevovat opravdový zájem nejen o jejich učitelku angličtiny Elizabeth (Diane Lane), ale i o jejich sportovní a osobní problémy. Zoufalý trenér i podprůměrní hráči tak jeden ve druhém pozvolna nalézají cestu k lepšímu životu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Takový dozvuk sportovních filmů z 80. a 90. let, který se díky dětskému baseballovému týmu možná tváří jako rodinná podívaná, ale opak je pravdou. Děti slouží spíš jako ukázka problematiky života v amerických ghettech, kde je násilí na denním pořádku a děti zde nemají moc růžovou budoucnost. Následně se film zaměřuje na postavu Reevese, který se z nesympatického a zadluženého sázkaře z okraje společnosti mění na empatického trenéra s životními hodnotami. No a baseball? Ten je až na třetím místě. Film vhodný spíš pro fandy sociálního dramatu, nikoliv pro sportovní nadšence. ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

No, Náhradnící s Keanu Reevesem byli mnohem lepším sportovním filmem. U Tvrdé hry je velkým mínusem to, že bez Reevese by to byla klasická nudná břečka. Jeho Conor O’Neill, velký gambler s mnoha těžkými dluhy byl jedním z plusů filmu. Dalším plusem bylo pozoruhodné znázornění vyrůstání v černošské čtvrti, v níž se černoši klasicky zabíjí mezi sebou. Samotný baseballový tým a jeho trénink v průběhu filmu byl čistý průměr. Jelikož je to dětské sportovní klišé, je to hned každému jasné, proč to nemohlo být lepší. ()

Reklama

alpeew 

všechny recenze uživatele

Taky mám tyhle filmy ráda (jako Hudba mého srdce, Opus Mr. Hollanda či Nebezpečné myšlenky) a tak dávám za 4*. Film nemá žádné zbytečné klišé a ani to není žádný zbytečný doják - tvrdá realita černošského předměstí se vším co k tomu - bohužel - patří, plus dávka toho, co by bylo super, kdyby patřilo ke každému dítěti takto vyrůstajícímu . Nedělám si ale iluze, že tomu tak skoro nikdy není. A Keanu Reeves v nečekané roli jako jeden z bonusů příběhu (další je výborná hudba). ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Až na Keana to bolo veľmi slabé. Uznávam, že život dieťaťa v černošskej štvrti je strašný, nebezpečný a tragický, ale film sa tomu venoval príliš povrchne. Vlastne každej téme sa venoval povrchne. Či už to bolo O´Neillovo stávkovanie, trénovanie, vzťahy medzi postavami, samotné zápasy do ničoho nebolo rýpnuté tak, aby sa to stalo dejovo významné. Mladí chalani hrali dobre sami od seba, bez toho aby sa na tom tréner nejako pričinil a samotné baseballové zápasy boli totálne odfláknuté, bez emócie, takže ani ako športový film to u mňa neuspelo. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Sladkobolný pokus o sportovní drama, které má poukázat na skutečnost, jak týmovým portem lze uniknout špatným vlivům špatné společnosti. Jenže podání, které příběh nabídl dozajista dokáže plně uspokojit snad jen dětského diváka. Na mě působil mdle a ve spoustě scén nedotaženě. Ani Keanu ve všech situacích nehrál naplno. Ale film mě přeci jen dokázal dojmout, a to po smrti malého G Baby. ()

Galerie (40)

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama